ELAZIĞ/SAMSUN

Ovacık Kandolar Mahallesi'ndeki adliye lojmanlarındaki evinin bulunduğu binaya dün öğle saatlerinde girdiği sırada uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ve askeri helikopterle Elazığ'a sevk edilen Ovacık Cumhuriyet BaşsavcıMurat Uzun'un, tedavi gördüğü Fırat Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdiği belirtildi.
Antalya Serik'ten Temmuz ayındaki kararnameyle Ovacık'a atanan Murat Uzun, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Soruşturma başlatıldı
Malatya Başsavcıvekilliği, Uzun'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.
Saldırıyla ilgili Ovacık Cumhuriyet Savcısı'nca yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen bulgu ve deliller ile gözaltına alınan zanlılar, Malatya Adliyesi'ne gönderilecek.

Bugün Samsun'da toprağa verilecek
Uzun'un bugün Samsun'da yapılacak törenin ardından, ikindi namazını müteakiben defnedileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Gül: Nefretle kınıyorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un şehit edildiği saldırıyı nefret ve şiddetle kınadığını belirterek, ''Terör eylemleri, ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan, hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden Türk milleti adına adalet dağıtan yargımızın değerli mensuplarını asla yıldıramayacaktır'' dedi.

Başbakan Erdoğan
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı açıklamada ''Adaletin tesisi uğruna görevlerini her koşulda fedakarca yerine getiren yargı mensuplarını hedef alan, aziz milletimizi de derinden üzen bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum'' ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç: Failleri mutlaka bulunacak
Savcı Uzun'un Samsun İlyasköy Mahallesi Volga Türkleri Sokak'taki baba evine giderek başsağlığı dileyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Failleri mutlaka bulunacak, hadise bütün yönleriyle mutlaka açıklığa kavuşturulacak'' dedi.
Bakan Kılıç, ''Aile metin ve sabırlı ama ailenin metaneti devlete duydukları güvenden kaynaklanıyor aynı zamanda. Devlet bu güvenin karşılığını olayın faillerini açığa çıkararak en kısa zamanda ortaya koyacaktır'' şeklinde konuştu.

 

 AA