Otomotivde bütün istihsal Ocak-Şubat zamanında müşterek eski senenin ayrımsız zamanına gereğince yüzdelik 3 artarak 227 bin adete ulaştı.

Otomotiv Sanayii Derneği'nin (OSD) '2016 Şubat Ayı Üretim, İthalat, İhracat, Satış Değerlendirme Raporu'na göre, bütün istihsal Ocak-Şubat zamanında müşterek eski senenin ayrımsız zamanına gereğince yüzdelik 3, araba üretimi ise yüzdelik 4 arttı. Bu dönemde, bütün istihsal 218 bin adet, araba üretimi ise 131 bin skor düzeyinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde, traktör üretimi ile baş başa bütün istihsal 227 bin skor kendisine gerçekleşti.

2016 yılı Ocak-Şubat zamanında müşterek eski senenin ayrımsız zamanına gereğince bütün pazar, yüzdelik 8 oranında azalarak 88 bin skor düzeyinde gerçekleşti. Bu devirde araba pazarı yüzdelik 2 azalarak 64 bin skor kendisine gerçekleşti.2016 yılı Ocak-Şubat zamanında müşterek eski senenin ayrımsız zamanına göre, bütün otomotiv ihracatı skor bazında yüzdelik 5 oranında artarken araba ihracatı ise yüzdelik 1 geriledi. Bu dönemde, bütün dış satım 167 bin adet, araba ihracatı ise 99 bin skor düzeyinde gerçekleşti.

Kaynak: AA