ANKARA - GÖKSEL YILDIRIM

Savunma sanayisinde Türkiye'nin şef esmer araçları üreticisi konumunu esirgeyici Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AŞ, sabık sene yürüttüğü çalışmalarla zırhlı vesait mevzusundaki iddiasını şimdi da büyüttü. Otokar, bahis konusu devirde zırhlı araç üretimini yüzdelik 36, satışlarını yüzdelik 32 artırdı.

Otokar, defans uran esmer araçları dalında rastgele türlü araç ve platformun tasarımı, geliştirilmesi ve cümle entegrasyonu mevzularındaki uzmanlığıyla ön plana çıkıyor. Fikri mülkiyet haklarına cemaat olduğu taktik tekerli yahut paletli zırhlı araçları ve cihannüma sistemleriyle ülke dışında 30'dan aşkın ülkeye defans uran ürünleri ihraç ediyor.

Zırhlı araç üretimi yüzdelik 36 arttı

Geçen sene küresel defans sanayisi yüzde 1,3 daralırken, Türkiye'de defans sanayisi dalında dışa bağımlılığı indirmek şartıyla ulusal planlara ağırlık verilmesi ve domestik üreticilerin öncelikli yerine yeğleme edilmesi sektörü müspet yönde etkiledi.

Otokar topu topu bu ameliyat böylecene 2014'te 353 zırhlı araç üretim, 368 araç satı rakamlarını, sabık sene araç üretiminde 481'e, satılmasında 487'ye çıkardı. Söz konusu devirde zırhlı araç üretimi yüzdelik 36, zırhlı araç satışı da yüzdelik 32 arttı.

Şirketin sabık yılki satışlarının tahminî üçte birisi ülke dışına yapıldı.

Kaynak: AA