“Kaza sonrası hasarı almak için görüştüğüm karşı tarafın şirketi bana iyi davranmıyor, işleri yavaş ve orijinal yedek parça kullamıyor” şikâyetlerini dikkate alan sektör yetkilileri, trafik sigortasında bir dizi yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Ramazan Ülger, özellikle trafik kazası mağdurlarını zarar uğratan hasar aracılarının sigorta sektörünün en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek destekten yoksun kalma tazminatı olarak adlandırılan vefat ve sakatlık tazminatlarının standart hale gelmesiyle bu sorunun çözüleceğini söyledi.

TSB’nin düzenlediği, sigortacılığın 2013 yılı ve 2014’ün ilk çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda, sektörün oto sigortalarına yönelik projeleri de anlatıldı. Toplantıya Ramazan Ülger, başkan yardımcıları Ragıp Yergin, Mete Uğurlu ile yönetim kurulu üyesi Uğur Gülen ve genel sekreter vekili Mehmet Kalkavan katıldı. Toplantıda verilen bilgilere göre, trafik sigortasında “doğrudan tazmin yöntemi” kullanılacak. Halen sigortalılar, hasarını alabilmek için kusurlu tarafın sigorta şirketine başvuruyor. Yapılan çalışma ile herkes kendi şirketine başvuracak. Doğrudan tazmin sistemi denilen çalışmayla trafik sigortası sahipleri hasar sonucu zararlarını karşı tarafın sigortacısından değil kendi şirketinden karşılayacak.

Diğer önemli bir çalışmayı Yedek Parça ve Özel Servis Sertifikasyonu oluşturuyor. Bununla eşdeğer parçalar ve özel servislerin sertifikalandırma ilkeleri tanımlanacak. Yurtdışında olduğu gibi, kullanılacak yedek parçalar belli kuruluşlardan sertifika alacak. Herkesin kabul gördüğü sertifikalı ürünler kaza sonrası tamiratlarda itiraza yer bırakmayacak şekilde
kullanılacak.


http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/81045/Oto_sigortalari_sil_bastan.html