KAYSERİ

Kayseri'de engelli çocuklara yönelik faaliyet gösteren özel bir rehabilitasyon merkezinde otistik çocukların gelişimi için yararlanılan Hazal isimli at çalındı.

Konaklar Mahallesi'nde faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde, otistik çocukların rehabilitasyonu için faydalanılan at, merkezin arkasındaki ahırdan kimliği belirlenemeyen kişilerce çalındı.

Merkez müdürü Hamdi Karakaş, fiziksel ve zihinsel engelli çocuklara rehabilitasyon hizmeti verdiklerini söyledi.

Rehabilitasyon eğitiminde birçok yöntem kullanıldığını belirten Karakaş, "Bunun için yıllardır kullandığımız bir atımız, bir köpeğimiz var. Ayrıca bir de havuz var. Rehabilitasyonda kullandığımız Hazal isimli atımız gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Gece gelmişler atın bulunduğu ahırı açarak atla birlikte dışarıdaki demir kapının da kilidini kırarak gitmişler. Emniyet konuyla ilgili araştırmalarını yapıyor. Biz de sonuç bekliyoruz." dedi.

Atlı terapiye katılan öğrencilerin Hazal'ın çalındığını öğrendiğinde üzüldüklerini anlatan Karakaş, şunları kaydetti:

"Atımızın ismi Hazal'dı, yaklaşık 9 yıldır buradaydı. Özel bir attı. Bu özelliği cinsinden kaynaklanmıyordu. Terapi atı olması, uysal olması, engelli çocuklarla çalışmalar yaparken herhangi bir zarar vermeyişi bizim için arayıp da bulunmayacak özelliklerden bir tanesidir. Bizim üzüldüğümüz şey maddi kaybı değil, Hazal yerine koyabileceğimiz onun özelliklerine sahip uysal bir hayvan bulmak çok kolay değil. Bundan dolayı biz de öğrencilerimiz de çok üzüldük. Çocuklar ertesi gün Hazal'la birlikte eğitim almak, terapi görmek için geldiklerinde atı göremeyince çok üzüldüler."

Okulda eğitim gören çocuklardan İsmail Hakan Sarıkaya (10) da, at çalındığı için üzgün olduğunu belirterek, Hazal'ın bir an önce bulunmasını istedi.

Hazal için endişelendiğini dile getiren Sarıkaya, "Endişelendim, üzüldüm, karışık duygular içindeyim. Hazal kaçırıldığı için çok üzüldüm, kalbim kırık bir şekilde onu bekliyorum. Onun gelmesini çok istiyorum çünkü ben onu çok özlüyorum." dedi.

Kaynak: AA