Gazipaşa'da 28 bin dekar alanda örtü altı yaş sebze ve meyve üretimi sezonu başladı. 1200 dekar muz, 6 bin 800 dekar çilek, 8 bin 750 dekar hıyar- salatalık, 5 bin 210 dekar domates ve 6 bin 040 dekarda ise fasulye, patlıcan ve biber gibi ürünlerin yetiştirildiği ilçede ürünler yurtiçi ve yurtdışına pazarlanıyor. Geçen yıl 350 bin ton sebze üretimi yapılan Gazipaşa'da bu yıl rekoltenin 400 bin ton olması hedefleniyor.

'HER ŞEY GÜZEL OLACAK'

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, "Gazipaşa'da sezonumuz başladı. Salatalık ve patlıcan gibi ürünler hallere gelmeye başladı. Ziraat Odası olarak üreticilerimizin yanındayız. Fiyatları dengede tutmak için elimizden geldiğince çaba göstereceğiz. Fiyatlar şimdilik güzel. Salatalık 1.70, patlıcan 1.50 liradan alıcı buluyor. Umarım fiyatlar böyle devam eder. Geçen yıl ihracatta uğradığımız hüsrana temennimiz bu yıl uğramayız. Bu yıl her şey güzel olacak diye umut ediyoruz" dedi.

'İHRACAT YERİMİZ RUSYA'

Gazipaşa Hal ve Komisyoncular Dernek Başkanı Hamdi Fidan, iyi bir sezon geçirmeyi umduklarını aktarırken, Rusya ile ilişkilerde düzelme olduğunu ancak gümrük kapılarının henüz açılmadığını kaydetti. Bu ay ortasında gümrük kapılarının açılmasını beklediklerini vurgulayan Hamdi Fidan, "Gazipaşa için ihracat olmazsa olmazlarımızdan. Dikenli salatalık Gazipaşa'nın göz bebeği, olmazsa olmazlarından bir tanesi. İhracat yerimiz Rusya. Bu yıl ihracatın açılması halinde çiftçilerimiz iyi kazanç elde edecekler. Çiftçilerimiz de ürünleri üretirken daha özenli üretmeli. Geçmiş dönemlerde sıra dışı üretilmiş ürünlerin gideceği bir pazar yok. Kaliteli ve kalıntı olmayan ürünler üretmelidirler" diye konuştu.

Komisyoncu Serkan Altın, "Çiftçilerimizin ürettiği ürünleri biz de en iyi şekilde ambalajlayarak İstanbul, İzmir, Adapazarı gibi illere gönderiyoruz. Çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünler tezgahlarda yerini almaya başladı" dedi.

Çiftçi Ayşe Ertekin de "Ağustos ayında salatalıkları ektik ve eylül ayında toplamaya başladık. Topladığımız ilk ürünleri hale gönderdik. Bütün umudumuzu, geleceğimizi, her şeyimizi bu ürünlere bağladık. İnşallah sezonumuz güzel gider" diye konuştu.

Kaynak: DHA