Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), zararlı böceklere erinç yürüttüğü dirim bilimsel savaş kapsamında sonuç 13 yılda ormanlara 670 bin protez kuş yuvası astı.

Bakanlıktan meydana getirilen mukayyet açıklamaya göre, yurt ormanları düşüncesince yıldırma gerçekleştiren ve tenasül enerjileri baş döndürücü faziletli bulunan dokuncalı böcekler, akla yatkın hava koşullarında çabucak çoğalarak ağaçları bozma ediyor.

Bu tahribatın önüne devredilmek düşüncesince himmet yayınlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı da dirim bilimsel savaş teknikleriyle hem tabiat ananın dengesini bozmuyor aynı zamanda dokuncalı böceklere erinç tedarik alıyor.

Bu tedbirler çerçevesinde ormandaki ağaçlara kuş yuvası asmaya başlamış bulunan bakanlık, 2003 yılından buyana 670 bin yuvayı kuşlarla buluşturdu.

2015 yılı maksadı aşıldı

Her sene dirim bilimsel savaş emekleri çerçevesinde averaj 50 bin yuvayı ormanlardaki ağaçlara asan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2015 yılı düşüncesince koyduğu 56 bin 600 yuva hedefini aşarak 57 bin 500 kuş yuvasını ağaçlara astı.

Özellikle müstevli özelliğine güzeşte böceklerin önlenmesi dair şişman görevi bulunan kuşlar, günde zat ağırlıklarının beş altı katı denli böceği tüketebiliyor. Bu da orman zararlılarıyla mücadelede şişman ehemmiyet taşıyor.

Suni kuş yuvaları en can alıcı yöntem

Doğal yaşamın devamını fikren dokuncalı böceklerle savaş ettiklerini tamlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu mücadeleyi nice ayrımlı tekniklerle sağlamaya çalıştıklarını fakat protez kuş yuvaları asılması tekniğinin en ehemmiyetli formül bulunduğunu belirtti.

Orman yangınlarının verdiği zarardan 5 büküm şimdi bir tomar dokunca verici bu böceklerle mücadeleye geceli gündüzlü bitmeme edeceklerini kaydeden Eroğlu, bu savaş esnasında natürel yaşamı da menfez arkası etmeyeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA