Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, yıldırı operasyonunun bitmeme etmiş bulunduğu Mardin'in Nusaybin ilçesinde araştırmalarda bulundu.

Akar, birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile ortak operasyonun yürütülmüş bulunduğu harekat merkezine geldi.

Orgeneral Akar, burada meydana getirdiği konuşmada, operasyonlarda martir bulunan düzenlilik güçlerini dualarla anarak, ailelerine dayanak diledi.

'Bu yola ölürsek şehit, kalırsak gazi sanarak çıktık' diyen Orgeneral Akar, şu biçimde konuştu:

'Bize sunulan rolü en dobra biçimde gerçekleştirmek düşüncesince yola çıktık ancak elbette teenni ve uyanıklık içerisinde, şişman tek hassasiyetle, minimum zayiatla yürüteceğiz. Mümkünse bakir zayiatla. Masum halkımıza tek biçimde dokunca vermeden işimizi yürütmeye çalışıyoruz. Faaliyetlerimiz bugüne derece aşırı güzel oldu. Bundan geçmiş yürütme edilen operasyonlarda bulunduğu gibi, artık da çırçıplak halkın dokunca görmemesi düşüncesince şişman duyarlık göstereceğiz. Milletin geçim ve güvenliğinin sağlanması düşüncesince teröristlere alın şişman tek cesurluk ve cansiparane düzenlenen mücadele, amme güvenliği kasılma edilene derece azim ve kararlılıkla bitmeme edecek.'

Kaynak: AA