ANTALYA

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen 66 yaşındaki Kamile Kaplan'ın organları, yıllardır şifa bekleyen hastalara umut oldu.

Kaş'ın kırsal kesimindeki Doğantaş Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi Kaplan, Kadir Gecesi sahurda fenalaştı.

Kaldırıldığı Kaş Devlet Hastanesinde beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Kaplan, ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Antalya'daki özel bir hastaneye sevk edildi.

Tetkiklerde beyin ölümünü gerçekleştiği belirlenen Kamile Kaplan'ın ailesi, Antalya Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi biriminin önerisiyle organlarını bağışladı. Komşuları tarafından "iyilik meleği" olarak bilinen ve fedakarlığıyla tanınan Kamile Kaplan'ın organları üç hastayı hayata bağladı.

Kaplan'ın karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde hastalığında son aşamaya gelen M.T'ye (46), böbreğinin biri aynı hastanede 12 yıldır diyalize giren A.Ş'ye (33), diğer böbreği ise özel bir hastanede organ bekleyen hastaya nakledildi.

Kamile Kaplan'ın oğlu Ercan Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koordinasyon merkezinden gelen yetkililerin "Bağış yapmak ister misiniz?" sorusu üzerine babası ve kardeşleriyle bağış kararı aldıklarını söyledi.

"Bayram bizim acımız oldu ama başkalarının umudu oldu. Annem iyilik yapmayı severdi, merhametli, çok fedakardı. Orucunu tutar, namazını kaçırmazdı." diyen Kaplan, daha önce diyaliz merkezinde şoförlük yaptığını ve böbrek hastalarının acısını yakından bildiğini dile getirdi.

Annesinin hastalara umut olduğunu anlatan Kaplan, ailece organ bağışında bulunmaya kararı verdiklerini ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi organ nakli merkezi koordinatörü Nilgün Bilal de her bağışın hayat kurtardığını vurgulayarak ailenin acılı anında bile örnek bir davranış göstererek 3 hastayı kurtardığını kaydetti.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Kaynak: AA