KOCAELİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Milli Savunma Bakanı olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması, harbe hazırlık düzeyini en üst noktaya çıkarmak ve ordumuzun caydırıcı gücünü en iyi, en üst noktaya taşımak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz." dedi

Milli Savunma Bakanlığına atanmasının ardından seçim bölgesi Kocaeli'ye ilk kez gelen Bakan Işık, Kocaeli Valiliğini ziyaret etti.

Bakan Işık, ziyarette yaptığı konuşmada, 2013'te seçildiği Milli Eğitim Komisyon Başkanlığı görevini yaklaşık bir yıl sürdürdükten sonra aynı yılın 25 Aralık tarihinde 61. Hükümette Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev aldığını, bu görevi 62, 63. ve 64. hükümette sürdürdüğünü söyledi.

Yeni kurulan 65. Hükümette Milli Savunma Bakanlığına getirildiğini anlatan Işık, bu anlamlı görevin en iyi şekilde yerine getirilmesi konusunda gayretlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Bakan Işık, 65. Hükümette Milli Savunma Bakanı olarak görev almasının önemli sebeplerinden birinin Kocaeli Milletvekili olması olduğunu vurgulayarak, "Bakanlığımız aslında Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin Kocaeli'ye verdiği değerin de bir ifadesidir. Bunun da bilincindeyiz. Milli Savunma Bakanı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması, harbe hazırlık düzeyini en üst noktaya çıkarmak ve ordumuzun caydırıcı gücünü en iyi, en üst noktaya taşımak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz." diye konuştu.

Bakan Işık, Milli Savunma Bakanı olmasının ardından kente gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaretinde şehit aileleriyle iftarda bir araya geleceğini belirterek, "Bu vesileyle bugün verdiğimiz 2 polis şehidimize, dün verdiğimiz 6 polis şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah bu terörün kökünü kazıyana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizin de bilinmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Tamamen yargının insiyatifinde olan bir durum"

Bakan Işık, bir gazetecinin Kocaeli'de düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 65 kişinin serbest bırakıldığını hatırlatması üzerine şunları kaydetti:

"Tamamen yargının kendi içerisinde yürütülüyor operasyonlar. Dosyaların içeriğinde ne var ne yok onu biz bilmiyoruz. Tamamen yargının insiyatifinde olan bir durum. Bu noktada ümit ederiz ki herkes masum olur, ümit ederiz ki bu noktada insanlar herhangi bir suça karışmamış olur. Bu bizim arzumuz ve temennimiz olur ama bugün bir noktada duyduğum rahatsızlığı paylaşmak istiyorum. Ticaret odamızın başkanının eline kelepçe takılmasını doğrusu çok garipsedim. Yani bu şehirde bir resmi kurum başkanının hangi gerekçeyle böyle bir muamele olduğunu doğrusu ben de öğrenmek istiyorum. Bu kabul edilebilir birşey değildir. Herkes görevini yaparken insan onuruna, hukukun temel prensiplerine uygun davranmak zorundadır. Bunu da ilgili arkadaşlara soracağım. Yargının böyle bir talimatı olduysa yargı ona kendi içerisinde baksın ama bu doğrusu benim bırakın bir bakan olarak bir insan olarak bu noktada çok üzüldüğüm bir konudur. Onu da özellikle ifade edeyim."

Muhabir: Şahin Oktay

Kaynak: AA