Adana'da iki yılda kumar oynatıldığı belirlenen aynı büroya düzenlenen 169 operasyonda 2 bin 329 kişiye Kabahatler Kanunu'ndan ceza yazıldı, 394 kişiye adli işlem yapıldı.

Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kentte kumar oynatan kişilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, geçen yıl kumar oynatılan merkez Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi'nde bulunan iş merkezindeki büroya düzenledikleri 96 operasyonda bin 406 kişiye Kabahatler Kanunun'dan cezai işlem uyguladı, 241 kişiye adli işlem yaptı.

Bu yılın 10 ayında düzenlenen 73 operasyonda da 923 kişiye Kabahatler Kanunu'ndan ceza kesildi, 153 kişiye adli işlem uygulandı.

- Zanlılar, her yolu denedi

Bu arada, zanlıların kumar oynatmaya 2013'te "Sosyal Yardımlaşma Çiftçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Kooperatifi"ni kurarak başladığı belirlendi.

Polisin durumu fark ederek operasyonlar düzenlemesi üzerine zanlılar, siyasi parti kurma yoluna gitti. Şüpheliler, aynı büroda sırasıyla "Güven Partisi", "Geleceğin Türkiye Partisi", "Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi" adı altında 3 parti kurup kumar oynatmaya devam etti.

Kurdukları partiler aracılığıyla da polisi kandıramayan zanlılar, devam eden operasyonlar ve hukuki süreç sonucu partilerinin Anayasa Mahkemesince kapatılmasıyla başka yol arayışlarına yöneldi.

Amaçlarından vazgeçmeyen zanlılar, bu kez de aynı büroda "Çukurova Eğlence Kültür ve Konaklama İş Sendikası"nı (ÇEK-İŞ) kurarak kumar oynattı.

Sendika aracılığıyla da polisten kurtulamayan zanlılar, son olarak Antalya merkezli holding kurarak faaliyetlerini yürütmeye devam etti. Şüpheliler, aynı büroda, holding bünyesinde faaliyet gösteren şirket olarak "Bingo Lotto AŞ"yi kurup, tabelasını asarak kumar oynatma yolunu denedi.

Söz konusu şirketin faaliyetleri de yetkililerce alınan kararla 90 gün boyunca durduruldu.

Polis ekiplerinin kumar oynatan ve oynayanlara yönelik çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

Kaynak: AA