Operasyon biliniyordu. Gezi’den sonra batı merkezlerinde, kulislerde AKP’nin gidişi konuşulmaya başlandı.  Bu kulislere yurt dışında bulunan veya çeşitli görevlerle yurt dışına çıkan  önemli devlet ilgilileri de dahil.. Tabii devlet derken akla hangi devlet sorusu geliyor. Bu kulisler iki ay, belki daha da önce Türkiye’ye kadar kulaktan kulağa ulaştı. Bize en son 20 gün önce çok yakında Türkiye’de önemli şeyler olacağı söylendiğinde şaşırmış, merakla olacakları beklemeye başlamış ve bu beklentiyi yakın çevremizle paylaşmıştık.

Operasyonu hükümet biliyor muydu?

Hükümet emniyet teşkilatından kendisine karşı girişimler olacağını biliyordu.  Polis teşkilatında hükümetin nüfuz edemeyeceği kadar derin bir yapılanma mevcut. Öyle ki bu yapı içerisinde yer alanlar ve bu yapıyı yönlendirenler hiyerarşik üstlerine aldırmıyorlar. Onlar gönül bağları olan kişilere sıkı sıkıya bağlılar. Hükümet zaman zaman emniyette operasyonlar yapıyor ancak sonuç değişmiyor. Devlet içerisinde bir hizmet ordusu oluşmuş durumda. Bu ordunun mensupları Kemalistlerden daha inançlı, öyle kolayına pes edecek gibi değiller, onların idealleri ve gönül bağları var. Tabii bu hizmet ordusunun arkasında uluslararası güçler var.

Erdoğan “'Bunlar devletin içinde devlet olma gayretindedirler!' diyor.

Erdoğan kabul etmek istemiyor belki ama bunlar devlet içinde devlet olmuşlar bile.

Erdoğan açıklamasında bizim yukardaki analizimizi doğruluyor ve bunların uluslararası bağlantıları var diyor.

Emniyet-Yargı cuntası

Erdoğan’ın söylemek istemediğini Rasim Özhan Kütahyalı operasyondan 6 gün önce Sabah Gazetesi’ndeki köşesinde açık net yazıyor. Kütahyalı hiç lafı sakınmadan 11 Aralık günü yazdığı köşe yazısında “devlet içerisinde Emniyet-Yargı cuntası var” diyor.

 Kütahyalı şöyle diyor:

“Sivil siyasetin rakibi yine cuntalar bu ülkede. Halen ve yine cuntalar. Vesayetçi zihniyetten bir türlü kurtulamıyoruz. 11 yıldır o kadar yol gittiğimizi sandık oysa memur takımının zihniyeti birazcık bile değişmemiş. Vesayetçi askerlerden kurtulduk. O kurtulma sürecine vesayetçi MİT'çilerin hiç yardımı dokunmadı. Ardından başımıza vesayetçi polisler ve onların yardakçısı vesayetçi savcılar ve hâkimler çıktı. Emniyet-Yargı cuntası şu an aktif biçimde sivil hükümeti yıpratma faaliyetleri yürütüyor. Halen de bir bakıyorsunuz kavga halinde sanılan Emniyet ve MİT'in vesayetçileri ortak olmuş ve yine sivil hükümete operasyona teşebbüs ediyor. Lanet olsun bu devlet zihniyetine. “

Kütahyalı’nın yazısının tamamını okuduğunuzda devlet içindeki Emniyet-Yargı cuntasının hükümet çevrelerince çok iyi bilindiğini anlıyorsunuz.

Gülerce “ operasyon devlet operasyonudur” diyor ama hangi devlet olduğunu söylemiyor. Operasyon devlet operasyonu ancak devletin başında olanların bu operasyondan haberi yok. Bu vasat akıllarla bile alay etmektir.

Aslında bu devletin operasyonları Türkiye’de yıllardır sürüyor , hükümete rağmen hem de..

Bu paralel devleti Hüseyin Gülerce’nin Twitleri de doğruluyor.

Gülerce : "Bu operasyon devlet operasyonudur" diyor.

Bu soruyu artık çok ciddi olarak herkes soruyor:

AKP ve Erdoğan’ın kalemi kırıldı mı?

AKP ve Erdoğan paralel devlete yenilmez ise öyle veya böyle tarih yazacaktır. Bu öyle bir tarih olacak ki ABD’nin dünya liderliğine ciddi bir darbe indirmiş olacaktır.

Hükümetin politikalarına şöyle bir göz atalım.

Ortadoğu’da İsrail ve ABD politikalarına ters düştü. Mısır’daki darbeye karşı  Mursi’nin yanında yer aldı. ABD’ye rağmen Çin ile füze anlaşması yaptı. Suriye’de  El Kaide uzantısı El Nusra ile işbirliği yaptı. Şanghay Beşlisine sıcak bakıyor.

Önümüzdeki günler çok şeye gebe..

Yazımıza AB ülkelerindeki kulislerle başladık, oradan gelen  bir ileti ile bitirelim:

KRITIK ISLER DERKEN ??? INSALLAH SONU IYI OLUR.

TARIH BOYUNCA DOGUDAN VE ARAPLARDAN HEP DARBE YEDIK. AKLIMIZI BASIMIZA ALAMADIK. HALA BIR ILERI IKI GERI DIYORUZ. KARARIMIZI VERMEKTE ZORLANIYORUZ. EN GERCEKCI YOL HARITASI ATATÜRK ILKELERI VE BATI. ELBETTE GÜCLÜ OLMALIYIZ AMA GÜCLÜ OLMAK ICIN INSAN YETISDIRMEK, AKILLI OLMAK, GÜCLÜ ORDU, TEKNOLOJIK BIRIKIM GEREKIR. ILERISININ IYI OLACAGINI IDDIA ETMIYORUM EDEMIYORUM VE ILERISI ICIN DEVLETIMIZ ADINA KARAMSARIM. ÜLKEDEKI KARISIKLIK BIZI COK YIPRATACAK. HATTA BAGIMLI OLGUMUZ ÜLKELERE DAHADA BAGIMLI HALE GETIRECEK. ZATEN ERGONOKON BALYOZ V.S. BAGIMSIZLIGA GIDEN YOLDA, DEVLETIMIZE VURULAN DARBE DEGILMI? FARKINDAMISIN KIMLER ICERI ALINDI VE ONLARIN ORTAK PAYDASI NEYDI? CEVAP: KUZEYDEKI BIR STRATEJIST PROF.'LA GÖRÜSMEK. BIRILERINE GÖRE NE UZAMALI NEDE KISALMALIYIZ, KONTROL ALTINDA KALMALI VE KULLUK ETMELIYIZ. BUNUN ICINDE ÜLKE DEVAMLI KARISSIK OLMALI. AFRIKA KITASINDAKI ADINI, HARITA ÜZERINDE YERINI BILE BILEMEDIGIMIZ, HATIRLAYAMADIGIMIZ BESINCI DERECE DEVLETCIKLER ÜLKEMIZE AJANLARINI TECRÜBE EDINMELERI ICIN GÖNDERIYORLARSA VAR GERISINI SEN DÜSÜN.

 

Kütahyalı'nın yazısının tam metni

Rahmi Ofluoğlu

 

Rahmi Ofluoğlu