FRANKFURT

Alman otomobil üreticisi Opel'in bazı modellerinde egzoz testlerini hatalı gösteren bir yazılım kullandığı öne sürüldü.

Alman basınında çıkan haberlerde, Volkswagen'den (VW) sonra Opel Grubu'nun da egzoz skandalına dahil olduğu iddia edildi.

Önceki haberlerde Opel Zafira 1.6 dizel araçlarda, egzoz emisyon değerlerini düşük gösteren bir yazılım kullanmakla suçlanan Opel hakkında, bugün yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Alman Spiegel Dergisi'nin haberinde, Alman Devlet Televizyonu'na (ARD) bağlı Monitor dergisi, Spiegel ve Alman Çevre Yardımı (DUH) tarafından ortaklaşa elde edilen araştırmanın, Astra modelinde de egzoz emisyonlarını hatalı gösteren bir yazılım kullanıldığına ilişkin şüpheleri doğruladığı aktarıldı.

Haberde, aile aracı olarak tanımlanan Opel Zafira'nın yanı sıra Opel Astra modelinde de farklı sürüş durumlarında devreye giren bir yazılımın egzoz emisyon değerlerini olduğundan daha düşük gösterdiği ifade edildi.

Ancak Opel'den yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu belirtilerek, "Opel olarak egzoz emisyon testlerini yanıltan bir yazılım kullanmadığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Abdulselam Durdak

Kaynak: AA