Onur Özbizerdik, 33 gün tutuklu kaldıktan sonra hakime söz verdikten sonra tahliye edildi. Tahliye kararını sevgisili de sevinçle karşıladı.

Onur Özbizerdik, “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermiler satın alma ve taşıma” suçundan tutuklu olarak yargılanıyordu. Bugün dava duruşması görülen Özbizerdik, 1 yıl 10 hapis ve 3 bin 600 lira adli para cezasına çarptırıldı.

DURUŞMAYA SEVGİLİSİ DE KATILDI

Mahkeme, “ceza miktarını” göz önüne alarak Özbizerdik’in tahliyesine karar verdi. Duruşmaya, Özbizerdik’ten şiddet gördüğü gerekçesiyle gündeme gelen sevgilisi M. Ç. de izleyici olarak katıldı.

“DÖVMEDİ O MERDİVENLERDEN DÜŞTÜ”

Özbizerdik’in avukatlarından Baran Akkaya müvekkilinin tutuklanmasında medyada çıkan haberlerin rolünün büyük olduğunu ileri sürdü. Avukat Akkaya, “Müvekkilim hayatını normalleştirmeye çalışırken, kız arkadaşını dövdüğü iddiasıyla bazı haberler ve kızın yaralı fotoğrafları çıktı. Müvekkilim sevgilisini dövmedi. Sevgilisi merdivenlerden düştüğü için yaralanmıştı. Sevgilisi şuan burada ve müvekkilimle arasında sorun olmadığını göstermek için gelmiştir” diye konuştu. Özbizerdik avukatının bu konuşması üzerine araya girerek, “4-5 tane vurdum ama o hale ben getirmedim” dedi.

SEVGİLİSİ TAHLİYE KARARINI SEVİNÇLE KARŞILADI

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, Onur Özbizerdik’in ruhsatsız silah taşıyarak 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ettiği gerekçesiyle 1 yıl 10 ay hapis ve 3 bin 600 TL adli para cezasına mahkum etti. Mahkeme, “ceza miktarını” göz önüne alarak Özbizerdik’in tahliyesine karar verdi. Özbizerdik’in sevgilisi tahliye kararını sevinçle karşıladı.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Silahlı yaralama ve sevgilisine şiddet gösterdiği iddialarıyla gündeme gelen Onur Özbizerdik, Sarıyer’de bir restoranda arkadaşıyla birlikte yemek yediği sırada polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış, ruhsatsız silah bulundurmak gerekçesiyle 13 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hakkında iddianame hazırlanan Özbizerdik’in, “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermiler satın alma ve taşıma” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

“SİZE SÖZ VERİYORUM BİR DAHA SİLAH KULLANMAYACAĞIM”

Cezaevinde, 33 gündür tek başına bir koğuşta kaldığını anlatan Onur Özbizerdik, “Çünkü, suçlara göre herkesi ayırmışlar. Benim gibi silah taşımak suçundan cezaevinde yatan başka kimse yokmuş” diye konuştu. Özbizerdik son olarak, mahkeme hakimine “Eğer bana bir şans tanırsanız size söz veriyorum bir daha silah kullanmayacağım” ifadesini kullandı.

AVUKAT: “KÜÇÜK YAŞTA ANNESİ GÖZLERİNİN ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR”

Daha sonra söz alan avukatları da Onur Özbizerdik’in tahliyesini talep etti. Avukat Ali Rıza Dizdar, “Ben sanığı küçüklüğünden beri tanırım. Küçük yaşta annesi gözlerinin önünde öldürülmüştür. Bu bir travmadır. Bu yüzden kendisinin kontrol altında tutulması gerektiğini biz de düşünüyoruz. Hatta şayet yasal olarak mümkünse bir tedbir verilmesini bile isterim” dedi. (DHA)


http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/onur-ozbizerdik-yine-tahliye-edildi-936685/