MOSKOVA

Moskova’ya bugün ilk kez iniş yapan Onur Air'a ait uçak, havalimanında su taklarıyla karşılandı.

Rusya’da Nalçik ve Grozni şehirlerine tarifeli uçuşlar gerçekleştiren Türk havayolu şirketi Onur Air’in uçağı, bugün ilk kez Moskova’ya iniş yaptı.

Moskova’daki Jukovskiy havaalanına iniş yapan ilk uçağı su taklarıyla karşılanan Onur Air böylelikle Rusya’daki uçuş noktası sayısını üçe çıkarttı. 144 yolcusuyla İstanbul’dan gelen uçağın ilk seferinde yüzde 80 doluluk oranına ulaşıldığı bildirildi.

Uçağın havalimanına varmasından sonra düzenlenen törende konuşan Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yeniden olumlu bir sürece girmesinin ardından 2017'de turizm ve seyahat açısından umut verici bir yıl yaşandığına işaret etti.

"Jukovskiy Havalimanı’na uçuş gerçekleştiren ilk Türk havayolu şirketi"

Onur Air’in Rusya ile Türkiye arasında köprü görevi üstlendiğini dile getiren Tosun, şunları kaydetti:

“Moskova Vnukovo Havalimanı’na sefer düzenleyen ilk özel Türk havayolu olan Onur Air, bugün itibariyle de Moskova Jukovskiy Havalimanı’na uçuş gerçekleştiren ilk Türk havayolu şirketi oldu. Moskova Jukovskiy Havalimanı’nda ciddi bir potansiyel gördüğümüz için uçuşlarımızı bu havalimanından gerçekleştirmeyi tercih ettik. İlkleri gerçekleştirmeyi şirket politikası olarak benimseyen ve bu yolda 25 yıldır güvenle ilerleyen Onur Air ailesi olarak Jukovskiy Havalimanı’na uçmaktan gururlu ve mutluyuz.”

Türkiye’nin 7 şehri Moskova’ya bağlanıyor

Onur Air’in Moskova seferleri İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Jukovskiy Havalimanı’na salı, perşembe ve cumartesi günleri, Jukovskiy Havalimanı’ndan Atatürk Havalimanı’na ise salı, perşembe ve cumartesi günleri gerçekleştiriliyor.

Onur Air, İstanbul’dan direkt uçuşların yanı sıra Adana, Antalya, Elazığ, Gaziantep, İzmir, Kayseri ve Trabzon olmak üzere 7 şehirden uygun fiyatlarla Moskova’ya bağlantılı seferler düzenliyor.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Kaynak: AA