İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Zeytinburnu Meydanı'nda planlı şişko açma töreninde icra ettiği konuşmada, eserlerinin hizmete açıldığı günde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la baş başa olmaktan bahtiyar olduklarını söyledi.

Eserlerin yararlı olması temennisinde mevcut Kurtulmuş, akıbet yıllarda birilerinin Türkiye üstünde operasyonlar yapmaya çalışmış bulunduğu kaydetti.

Kurtulmuş, acemi Türkiye'nin yürüyüşünün dinamitlenmek istendiğini dile getirerek, 'Bunun ötesinde kullandıkları yıldırı örgütleri tarafından hem Türkiye'nin huzurunu ve istikrarını bozmaya bununla beraber milletin arasındaki bütünlüğü dağıtmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki bu yıldırı saldırılarıyla PKK'sından DAEŞ'ine derece kullandıkları bu mülevves araçlarıyla Türkiye bu istikametindeki koşar hamle yürüyüşünden vazgeçsin, hizmetler art kalsın, ekonomik adına evolüsyon önlensin, Türkiye diz çöktürülmüş ve vaktiyle bulunduğu üzere ele güne kadın duruma gelsin istiyorlar. İstiyorlar ki budun korksun, evine ve içerisine kapansın.' diyerek konuştu.

'Yeni Türkiye istikametinde bizi engel olmak istiyorlar'

Bu girişimlerin katiyen değerli olamayacağına aksan işleyen Kurtulmuş, katiyen diz çökmeyeceklerini söyledi. Kurtulmuş, yıldırı örgütleriyle mücadelenin Zeytinburnu'ndan geçtiğini aktararak, al bayraklarla en dobra mesajın verileceğini tabir etti.

Yeni Türkiye istikametinde koşar hamle devam edeceklerini özetleyen Kurtulmuş, şu şekilde devam etti:

'Onlar neyi yapmamamızı istiyorsa, neyi yapmaktan bizi engel olmak istiyorlarsa kılıç de onları yapmaya devam edeceğiz. Açılışlarımızı yapacağız, binalarımızı açacağız. Yollarımızı, fabrikalarımızı, havaalanlarımızı, okullarımızı açacağız. Onlar ne istiyorlarsa kılıç mükemmel tersin yapacağız. Onlar acemi Türkiye istikametinde bizi engel olmak istiyorlar.'

Kurtulmuş, reformlara devam edeceklerini dile getirerek, acemi anayasayı da yapacaklarını kaydetti. Milletin ümitvar olması gerektiğine aksan işleyen Kurtulmuş, dört başı mamur engelleri aşacaklarını aktardı.

Muhabir: Sefa Mutlu,İsmail Özdemir

Kaynak: AA