ORDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, birlikte otelde martir aileleri ve gaziler onuruna düzenleme edilen yemekte meydana getirdiği konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin üstünden 100 yıl geçtiğini anımsatarak, 'Ancak bakıyoruz düşmanlar bire birlikte düşman, tek değişmedi' dedi.

Akif'in tabiriyle, 'dört koldan' saldırdıklarını tamlayan Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

'Dün ayrıksı halde saldırıyorlardı zaman ayrıksı halde saldırıyorlar fakat geçmiş ne var ise zaman de bizde o var. Dün onlarda sıfır zaman gene onlar da yok. Onlar kalleşçe, kahpece, haince, namussuzcasına saldırıyorlar. Bu millet ise yiğitçe, mertçe, mertçe metin ayakta duruyor. Bizim farkımız buradadır. Biz şehadeti, evlatlarını kınalayarak meydana gönderecek halde özümsemiş birlikte milletiz. Dünde böyleydik, bugünde böyleyiz, ferda da hakeza olacağız. Onun düşüncesince ne yaparlarsa yapsınlar katiyen son alamayacaklar.'

'Devletimiz etraflı bu yaraları saracak güçtedir'

'Devletimiz etraflı bu yaraları saracak güçtedir' ifadesini kullanan Kurtulmuş, 'İnşallah Türkiye'nin üstünde oynanan bu ziyasız oyunlar tek halde son vermeyecektir. Onlar bu milletin dağılmasını, diz çökmesini, çelimli olmamasını, ele güne eksikli bir duruma gelmesini istiyorlar. Bu milletin öz içinde dargın ve kesinleşmemiş olmasını istiyorlar fakat gene unuttukları baş döndürücü obje var. Bizim aramızda ayrımlı görüşlerimiz olsa da ayrımlı sahn tarzlarımız olsa da onların anlamayacağı derece bizi birleştiren eş değerlerimiz var. Tarihimiz, kültürümüz, medeniyetimiz, inancımız, ezanlarımız ve bayrağımız var' dedi.

Kurtulmuş, etraflı bunların hepsinin milleti birleştirdiğini belirterek, 'Zorluklarımızı, kederlerimizi paylaşıyoruz. Allah'ın izniyle sevinçlerimizi baş döndürücü henüz yükselteceğiz. Gençlerimiz, bizim yaşadığımız Türkiye'den baş döndürücü henüz iyi birlikte Türkiye'de yaşayacak. Çok henüz güçlü, baş döndürücü henüz iri Türkiye'nin müşterilerini namına inşallah dünyaya istikamet verecekler' diyerek konuştu.

Muhabir: Hayati Akçay

Kaynak: AA