SAMSUN

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, kentteki bir otelde iş adamları ve sanayicilerin katılımıyla planlı Hedef 2023 Ortak Akıl Toplantısı'na katıldı.

Önceki günlerde Türkiye'nin 2015 yılı büyüme verilerinin açıklandığını hatırlatan Elitaş, şunları kaydetti:

'2015 yılı Orta Vadeli Program'da toprak düzlük yüzde 4'lük büyüme hedefimizi yakaladık. Son çeyrekte ise hakkıyla ehemmiyetli bir büyüme performansı sergiledik ve yüzde 5,7 büyüdük. Böylece ekonomimiz akıbet 25 çeyrektir fevk caba büyüme teşhir başarısı sağlamış oldu. Dünya ülkeleriyle kıyasladığımızda ülkemizin Avrupa Birliği, Avrupa bölgesi ve OECD ülkelerinin averajlarından hâlâ çok büyüdüğünü görüyoruz. Avrupa Birliği devletleri yüzde 1,9, Avro Bölgesi yüzde 1,6, OECD devletleri yüzde 1,9 büyüme gerçekleştirmişler. 2015 yılı bakımından 23 AB ülkesinden hâlâ çabuk büyüdük. Bu verilerle değerlendirdiğimizde ülkemizin büyüme açısından dünyadan ve sahasından müspet yönde ayrıştığını hâlâ kemiksiz yerine gözlemliyoruz.'

'Vaatlerimizin hepsini gerçekleştirdik'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Türkiye'nin iktisadi muvazene yardımıyla büyümeye bitmeme ettiğine aksan yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istihdam artışı ve hususi piyasaya müteveccih desteklemeler dair meydana getirdiği açıklamayı hatırlatan Kılıç, şu şekilde dedi:

'Seçim devri içinde ortaya koymuş olduğumuz vaatleri realizasyon paylarını daima bu arada geçmiş Sayın Başbakanımızın meydana getirdiği görüşmede gördük. İlk üç maaş vaatlerimizin hepsini gerçekleştirdik. '

Toplantı, hâlâ sonraları basına boğunuk bir müddet hâlâ bitmeme etti.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Kaynak: AA