Burcu ORAL EVREN | ANALİZ | KARŞI GAZETE

"HUZUR" VAAT EDEN AKP DÖNEMİNDE, TÜRKİYE BİR YILDA 7 BASAMAK GERİLEDİ!

Başbakan Davutoğlu ve AKP'li siyasilerin hemen her seçim mitinginde, seçim çalışmasında tekrarladığı slogan: "ülkenin huzur ve güveni için bize oy verin..."

Eee, ikisi de kalmadı tabi ülkede...

Peki bu seçim  sloganı/ vaadi ne kadar inandırıcı?

Karşı Gazete, 13 yıldır iktidarda olduğu halde  "huzur ve güven" sağlamak  için oy isteyen, yani dolaylı da olsa 13 yılın sonunda hala "huzur ve güveni' sağlayamadığını itiraf eden AKP'ye güvenilir kaynakların oluşturduğu istatistiklerle soruyor:

NİYE SONDAN BİRİNCİYİZ?

Ekonomi ve Barış Enstitüsü'nün her sene yayımladığı Küresel Barış Endeksi'ne göre 2015`te  İzlanda ve Danimarka dünyanın en huzurlu iki ülkesi...

AVRUPA ÜLKELERİ ARASINDA SONDAN BİRİNCİ: TÜRKİYE!

Yayımlanan raporda, 'en huzurlu ülkeler sıralamasında' Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında 36. ve son sırada. Ayrıca  bir önceki yıla göre 7 sıra aşağıya gerilemiş durumdayız!

DÜNYA SIRALAMASINDA 135...

Türkiye, dünya sıralamasında da  162 ülke arasında ancak 135'inci olarak, "huzur" konusunda neredeyse sonunculuğa aday...

Ve ilginçtir, en huzurlu ülkeler sıralamasında ilk 25 içinde tek bir Müslüman ülke yok...

EN GÜVENLİ ÜLKE, İSVİÇRE

Gelelim diğer seçim vaadine: Güvenlik...

Londra merkezli Control Risks adlı kuruluşun yayınladığı ‘dünyanın en güvenli’ ülkeleri sıralamasında   İsviçre, ilk sırada. Ardından Norveç, Danimarka ve İzlanda geliyor.  Türkiye'nin ilkler  sıralamasında adı bile yok.

AKP, 13 YILDA NE YAPMIŞ?

AKP'nin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı beyannamede "Güvenlik" başlığı altında, "Yaptıklarımız" başlığıyla yer alan metinden bir bölüm:

AKP'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ'NDE "GÜVENLİK": ”TOPLUMSAL BARIŞI..."

-Asayiş olaylarından terörle mücadeleye kadar her alanda, daha etkin ve sonuç alıcı güvenlik politikalarını hayata geçirerek, hem ülkemizin güvenliğini en üst düzeyde tesis etmenin, hem de toplumsal barışı ve huzuru geliştirmenin gayreti içinde olduk.

AKP: "İNSAN ODAKLI GÜVENLİK..."

-Güvenlik hizmetini toplum desteğini içeren bir zihniyetle yeniden tasarlayıp, hizmetlerin sunumunda insan odaklı bir yaklaşım benimsedik.  Mevzuatımızı bu yaklaşıma göre gözden geçirdik. Güvenlik kurumlarını buna göre yeniden yapılandırdık.

AKP: ”VATANDAŞ EN ÇOK ASAYİŞ HİZMETLERİNDEN MEMNUN"

-TÜİK tarafından yapılan “Yaşam Memnuniyeti Araştırması” sonuçlarına göre, kamu hizmetleri sıralamasında vatandaşlarımızın en fazla memnun olduğu asayiş hizmetleri olmuş ve birinci sırada yer almıştır.

***

13 yıllık iktidarın eseri bu tablo, 1 Kasım'dan sonra bakalım nasıl değişecek...

KARSIGAZETE.COM.TR