Hatay’ın İskenderun ilçesinde tecavüze uğrayan 14 yaşındaki kız çocuğu ailesi tarafından “namusu temizlensin” diye evlendirildiği kocası tarafından da “bakire değil” gerekçesiyle şiddet görüp evine geri gönderildi. Kız çocuğuna tecavüz eden şahıs tutuksuz şekilde yargılanırken talihsiz kız çocuğu bir de boşandığı kocasına tazminat ödemeye mahkum edildi.

EVE GİRİP TECAVÜZ ETTİ!

İbretlik olayı bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Melis Alphan, iğrenç olayın detaylarını açıkladı. Alphan’ın aktardığına göre; köydeki evinde yalnız uyuyan 14 yaşındaki kız çocuğu Ö.B., bölgedeki bir inşaatta operatör olarak çalışan 38 yaşındaki C.B.’nin tecavüzüne uğradı. İğrenç olay ise çocuğun girdiği depresyon sonucu intihara teşebbüs etmesiyle ortaya çıktı. Ve ailesi C.B.’den şikayetçi oldu.

“NAMUSU TEMİZLENSİN”

Dava sürerken, ailenin ‘namusu temizlensin’ diye çocuğu evlendirmeye çalıştığı ve çocuğun olaydan 2 yıl sonra 16 yaşında görücü usulü ile evlendirilidiği ortaya çıktı.

İSTİSMARCI SÖYLENTİ ÇIKARMIŞ KIZ KONUŞMAK ZORUNDA KALMIŞ

Davadan dolayı intikam hisleriyle dolan istismarcı sanık C.B.’nin, Ö.B. hakkında “Bu kız kaşardır. Fuhuş yapar” diye dedikodu çıkarması üzerine de talihsiz kızın “evliliğime mani olmasın” diye tecavüzcüsü ile mesajlaştığı öğrenildi.

EVLİLİĞİ ZEHİR OLDU!

Çalkantılı sürecin sonunda gelin giden Ö.B. kocası tarafından “Sen bakire değilsin.” diye psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldıktan sonra ailesinin evine geri gönderildi.

BİR TARAFTAN İSTİSMAR DİĞER TARAFTA BOŞANMA DAVASI

Süren istismar davasında ise çocuk 3 kez Adli Tıp raporu, 2 kez kemik yaşı tespiti için hastaneye gönderilip ‘yıpratılırken’ tutuksuz yargılanan sanık C.B. duruşmalara bile gelmedi. C.B. hakkında indirimlerle 8 yıl 4 ay hapis cezası kararı çıktı. Ancak karar kesinleşmediği için sanık C.B. serbest kaldı.

YARGITAY KOCAYI HAKLI BULDU

Boşanma davasından Ö.B.’ye nafaka ve tazminat kararı çıktı. Fakat temyize giden erkek tarafı, talihsiz kızın daha önce tecavüzcüsüyle yaptığı mesajlaşmaları kanıt gösterdi. Bunun üzerine Yargıtay ‘Başka bir erkeği sevdiği’ gerekçesiyle kız çocuğunu ‘tam kusurlu’ nitelendirdi. Kızın alacağı nafaka ve tazminat iptal edilirken üstüne eski kocasına 3 bin TL tazminat ödemesine karar verildi.

Habertürk