Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Av.Muammer Aydın listesinden, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu ve disiplin kuruluna aday olan avukatlar, Taksim’de on binlerce hayvan sever, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik içeren tasarıyı protesto etti. Vatandaşların hayvanları ile birlikte katıldığı eyleme pek çok ünlü isim de destek verdi.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Baro Başkan Adayı Av.Muammer Aydın listesindeki yönetim adayları da yürüyüşe avukatlarla birlikte destek verdiler. Av.Nejat Kazan ve Av.Özgün Tuğçe Başaran yürüyüşte

Binlerce hayvansever, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu değişikliğini protesto etmek için Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Ellerinde “Katil yasa geri çekilsin” yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, Taksim Meydanı’na yürüdü. Taksim’e gelindiğinde grubun bir ucunun hala Galatasaray’da olduğu gözlendi. Taksim’de sloganlar atan eylemciler, hayvan haklarına dikkat çekti. Eyleme Leyla Somer, Ömür Gedik gibi çok sayıda ünlü isim de destek verdi.

Taksim Meydanı’nda kalabalık adına basın açıklaması yapan hayvansever Asude Usluoğlu, “Bu eylem milyonların 550 milletvekilinin vicdanına seslenişidir. Meclis’e giden 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu değişikliği yasa tasarısı sahipli sahipsiz bütün hayvanları felaketin eşiğine getirmiştir. 5199 sayılı Yasanın 4a maddesi der ki ‘Her hayvan eşit doğar ve yaşama hakkına sahiptir’ ama geldiğimiz nokta hayvanların yaşam hakları ellerinden alınmak üzeredir. Gelin hayvanların haklarını elinden almayalım” dedi.

Bir süre daha eylemlerine devam eden hayvanseverler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.