Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ailelerinde 'ombudsman' desteğine ihtiyaç duyduğunu dile getirerek, pilot illerde 'ombudsman' desteği alan ailelerin önemli bölümünün boşanmaktan vazgeçtiğini tespit ettiklerini vurguladı. 

Bakan Şahin, Dedeman Otel'de yapılan 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğiticilerin Eğitimi Semineri'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Fatma Şahin, pilot şehirlerde yaptıkları araştırmalarda ailelerin ombudsman desteğine ihtiyacı olduğunu belirlediklerini işaret ederek, "'Bize boşanmak istiyoruz' diye gelen 25 aileyi ombudsmana yönlendirerek, 'neden ayrılıyorsunuz? Eğer şöyle yaparsanız evliliğinizi kurtarırsınız' gibi yönlendirmeler yaptık. 25 aileden 5'i boşanmaktan vazgeçti. Demek ki insanların bu tür ombudsmanlık hizmetlerine ihtiyacı var." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği ile yaptığı çalışmada evlenmek üzere belediyelere başvuran çiftlere evlilik öncesi kısa bir eğitime de tabi tutmayı hedeflediklerini belirterek, " Bu eğitimlerde gelenek, görenek ve inançlarla bezeli, bilinçli şekilde evlenen çiftelerin gelecekte yaşayacakları sıkıntılara hazırlamayı hedefliyoruz. Bunu yapabilirsek, çiftler karşılaştıkları küçük bir sorun da hemen boşanma kararı almayacaklarına inanıyorum. Boşanma kararı sadece çiftleri etkilemiyor, yakınlarını ve toplumu da derinden etkiliyor." şeklinde konuştu.

150 kişinin katıldığı seminere, nüfusu 2 binin üstünde belediyelerin tıp, hemşire, hukuk, öğretmenlik, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmetler, sosyoloji, çocuk gelişimi formasyonuna sahip personelleri yer aldı.

Ankara Dedeman Otel'de iki gün sürecek olan etkinlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri ve belediyelerle ilgili birimlerde görev yapan personele yönelik olarak "Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, Aile İçi İletişim Temel Unsurları, Evlilik Çatışmasına Sebep Olan Faktörler ve Çözüm Yolları, Aile Hukuku-Nişanlılık-Aile içi Şiddet-Mal Rejimi, Evlilik ve Sağlık-Üreme Sağlığı-Aile Planlaması-Üreme Bozukluğu ve Yardımla Üreme Teknikleri" konularında eğitimler verilerek programın yaygınlaştırılıp geniş kitlelere ulaşılması amaçlanıyor.




Cihan