'Bunlar olağan şeyler'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maden faciasının yaşandığı Soma'da düzenlenen basın toplantısında konuştu. 

Erdoğan, yaşanan kazaya ilişkin "Buralarda hiç bu tür olaylar olmaz' diye yorumlamayalım. Bunlar olağan şeylerdir" derken İstanbul Taksim'de ve izmir'de, soma için yürümek isteyenlere polis müdahalesi yapıldı.

Tünel'de toplanıp Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polisin müdahale etmesinin ardından, eylemciler Tarlabaşı Bulvarı'na doğru kaçtı. Polisler ile göstericiler arasındaki kovalamaca uzun süre devam etti. Polisin attığı gaz bombasından çevredeki yabancı turistler de etkilendi. Tünel'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba yapılan müdahalede 39 kişi gözaltına alındı.

YENİDEN MÜDAHALE

İstiklal Caddesi üzerinde yeniden toplanan bir gruba polis bir kez daha tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Bazı eylemcilerin müdahale öncesi TOMA'nın önüne oturarak protesto gösterisi yaptığı dikkat çekti. Gruptan bazı kişiler, kendilerine müdahale eden polislere havai fişek attı. Uzun süre devam eden olaylar sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Soma'daki 245 madencinin ölümünü protesto etmek için Taksim'e çıkan gruplara polis tünel çıkışanda TOMA'larla sert müdahale etti.


İzmir'de Basmane'de toplanıp Soma için yürümek isteyen belediye işçilerine polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldırdı. Gazi Caddesi'nde çatışmalar başladı. İşçiler İkiçeşmelik'e geri çekildiler. Tüm ülkede Soma için iş bırakıldı.

Güncelleme 12:31

Konak Eski Sümerbank önünde toplanan işçilere polisin ağır saldırısı oldu. Müdahale sırasında yaşlı bir çok insan gazdan etkilenerek ambulanslar ile hastaneye kaldırılıyor. İşçilerin sürüyor.

6_13.jpg


Güncelleme 12:15

İzmir'de işçilerin bir bölümü tekrardan Konak Eski Sümerbank önünde toplandı. Polis tekrar Toma'lar ile saldırıya geçti.

5_14.jpg


Güncelleme 12:10

Çorum'da KESK ve DİSK'in aldığı bir günlük iş bırakma eylemi devam ediyor. Soma'da yaşanan madenci katliamını protesto etmek için AKP il binasına yürümeye çalışan emekçilere polis barikatlarla engel oldu. Bunun üzerine Gazi Caddesi Saat Kulesi meydanını trafiğe kapatan emekçiler açıklama yaptı.

img-20140515-wa0006.jpg


Güncelleme 11:53

Balçova Belediyesi İşçisi Veysel Sarı ve Belediye İş Sendikası 2 no'lu şube başkanı Ahmet Mutoğlu yaralandı. Fevzipaşa Caddesi'nde çatışmalar sürüyor.



hürriyet- cumhuriyet