Soma'dan bir son dakika haberi daha geldi. Soma'dan gelen haberler canımızı acıtmaya devam ediyor. Soma'dan gelen son dakika bilgisine göre ölü sayısının 245 olduğu ilerleyen saatlerde ölü sayısının artabileceği belirtildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız son dakika bilgisini böyle duyurdu.

Soma'dan bir son dakika haberi daha geldi.Soma'dan gelen haberler canımızı acıtmaya devam ediyor. Soma'dan gelen son dakika bilgisine göre ölü sayısının 245 olduğu ilerleyen saatlerde ölü sayısının artabileceği belirtildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız son dakika bilgisini böyle duyurdu
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki  maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 245'e yükseldiğini bildirdi.
 
 Bakan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, "ziyaretler sırasında  kurtarma çalışmalarının aksadığı" yönünde söylentilerin gerçeği yansıtmadığını,  ziyaretler sırasında kurtarma çalışmalarında bir kesinti olmadığını ve 500  kişilik ekibin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.
 
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, işçilerin öldüğü madende incelemede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, ocak ağzında bekleyen, madencilerin yakınları ve vatandaşlar tepki gösterdi. Çalışmaların yavaş ilerlediğini eleştirilerine Bakan Taner Yıldız, kurtarma çalışmalarına katılanların yaşamlarının riske girmemesi için içeride kontrollü bir çalışmanın yürütüldüğü cevabını verdi.
 
 
63 KİŞİ TABURCU OLDU
 
Kömür ocağında çıkan yangında yaralanan 88 kişiden, 63'ü taburcu edildi.
 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentteki hastanelerde dünden bu yana 88 kişi tedavi gördü. 63 kişi tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 25 kişinin tedavisi sürüyor.
 
Yaralılar ve kaldırıldıkları hastaneler şöyle:
 
Kırkağaç Devlet Hastanesine kaldırılanlar: Vedat Kılınç (39), Yüksel Tanrıöven (24)
 
Akhisar Devlet Hastanesine kaldırılanlar: Murat Bilgin (30), Serdar Fenercioğlu (28), Veli Anaç (24), Ferhat Genç, Faruk Onur, Salih Erkan (34), Sadettin Güngör, Muzaffer Kemiksiz (32), Barış Değirenci (33), Ali Aslan Yılmaz, Murat Karabulut (32)
 
Soma Devlet Hastanesine kaldırılanlar: Sezai Karakobak (41), Erdal Bıçak (24), Murat Yokuş (29), Ümit Çetin (37), Mustafa Elibol (43), Mehmet Uçkun (26), Refik Bostancı (26), Ali Karadağ (36), Kudret Özelden
 
Akhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Hasan Kuzu İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Servet Keskin (20) Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine, Engin Altınöz (30) Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.
 
TABURCU EDİLENLERİN LİSTESİ
 
Soma Devlet Hastanesine kaldırılan Selahattin Şen (57), Murat Aktaş (27), Murat Yalçın (36), Ercan Metin (32), Hasan Hüseyin Keskin (20), Bayram Çoban (31), Yusuf Kocaman (33), Fatih Işılak (49), Hasan Soylu (34), İsmail Kahrıman (32), Mehmet Akça (36), Nail Kılıç (37), Serdar Tavukçu (37), Bihan Erkan (32), Tevfik Sert (42), Mehmet Çelik (32), Ramazan Atik (31), Yüksel Ünlü (29), Hasan Serhat Öztürk (31), Muzaffer Eren (40), Orhan Turan (30), Cafer Ataş (22), Cumhur Ataş (27), Ferhat Ay (29), Mehmet Ali Dinçer (38), Ramazan Kılıç (32), Ramazan Kıymaz, Murat Kılıçarslan, Abdurrahman Yılancı (28), Cemil Yılmaz (45), Emre Alaca (29), Mehmet Çoban (42), İbrahim Genç (31), Ayhan Canbal (39), Fazlı Baraş (34), Halil İbrahim Durak (41), Şaban Gezen (31), Ahmet Bilici (39), Osman Yıldırım (37), Mehmet Kaya (27), Hüseyin Sarı (42), Recep Gök (39), Selçuk Köken (35), Ahmet İren (30), Taner Kılınç (22), Kamil Çeliker (30), Süleyman Abaydın (23), Ayhan Yalçın, Sadettin Özkoç, Fatih Öcay, Ahmet Mutluer, Eray Atik (34), İlyas Dolğun (38), Akif Ilgaz (19), Yahya Ilgaz (39), Şemsettin Çeliker (26), Galip Çoban (41), Orhan Avcı (26), Muharrem Uçar (41), Ramazan Erol (33), Süleyman Anar (36), Ramazan Akkoç (34), Ramazan Demir (35) taburcu edildi.
 
 
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ölü sayısının 205'e yükseldiğini açıkladı. Bakan Yıldız, şunları söyledi:
"Sıkıntı ve acı beklediğimizin üzerinde oldu. Türkiye'de şu ana kadar yaşanmış en yüksek işçi kaybıyla sonuçlanmış bir kazaya doğru gidiyoruz. 7 işçi kardeşimizin cenazelerini ailelerine teslim ettik. Otopsileri bir yandan yerinde yapılıyor. Adli Tıp'tan uzmanlar geldi. Bu işlemlerin de hızlanması için uğraşıyoruz. Asıl amacımız kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve olabildiğince bilgileri şeffaf paylaşmak. Edirne'den Kars'a bütün vatandaşlarımızın kalbi burada atıyor. Gerek idari, gerek cezai soruşturmaların yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Herhangi bir grizu patlaması, herhangi bir darp olmadı. Karbonmonoksit zehirlenmesinden kardeşlerimiz hayatlarını kaybetti. Allah rahmet etsin kendilerine. Acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Taziyelerimi bildiriyorum."
 
OCAKTA BULUNANLARIN SAYISINI AÇIKLAMADI
 
Gazetecilerin ısrarla içeride olan işçi sayısını sorması üzerine de Bakan Yıldız, "İçerde olan tahmini bir rakam var ama o rakamı paylaşmaktan bilerek kaçınıyorum. Verilen toplam çalışan sayısı özel sektörün verdiği rakam. Bu sayılara kefil olamayacağımızdan işçi kardeşlerimiz çıktıkça paylaşacağız" dedi.
 
EKSİ 480 KODUNA KADAR İNDİK
 
Bakan Yıldız yangın bir ara söner gibi olduğunu, ancak dalgalı bir seyir izlediğini de hatırlattı, "Yangın yolu üzerinde olan işçi kardeşlerimiz var. Çıkarttığımız hiçbir işçi kardeşimizin yanarak vefat ettiğini görmedik. Bir cebe girebiliyor olmaları halinde, yaşayabilecekleri ümidi var. Her ne kadar zaman geçtikçe azalsa bile içimizde tutuyoruz. Eksi 480 koduna kadar ekipler gitti. 4.5-5 kilometre uzunluğunda tüneller. Son derece dikkatli davranıyoruz. Cenazelerini hatıralarına uygun olarak sıhhı şekilde muhafaza etmemiz lazım. En yakın devlet hastanelerinin morgları dahil olmak üzere şu şartlara uygun yerleri kullanıyoruz" dedi.
 
KINIK'TA DA SOĞUKHAVA DEPOSU HAZIRLANDI
 
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki Türkiye'yi yasa boğan maden faciasının ardından cenazelerin konulduğu Manisa Kırkağaç'ta kavunların saklandığı soğukhava deposu ve yine morga dönüştürülen 2 TIR yetersiz kalınca, bu kez İzmir'in Kınık İlçesi'ndeki soğukhava deposu da kullanılmaya başlandı.
 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri, bu Sabah Kınık Belediye Başkanı Ak Partili Sadık Doğruer'i arayıp, ilçede soğuk hava deposu olup, olmadığı hakkında bilgi aldı. Başkan Doğruer'in süt ürünleri için belediyeye ait bir soğuk hava deposunun olduğunu belirtmesi üzerine, Soma'daki madende yerin metrelerce altında yaşamını yitiren madencilerin cenazelerinin konulması için gerekli hazırlıkların yapılması istendi. Bunun üzerine çevre ilçelerden ambulans ve cenaze aracı takviyesi yapıldı. Çevre il ve ilçelerden Adli Tıp uzmanları ve savcılar otopsi ve kimlik tespiti için ilçeye geldi. Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte cenazeler de ilçeye getirilerek, soğuk hava deposuna konulmaya başladı