Yaklaşık dört yıldır Silivri'de tutuklu bulunan Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Fatih Hilmioğlu hakkında, çok kritik bir rapor mahkemeye ulaştı.

Raporu hazırlayan Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, Hilmioğlu’nun Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği'ne sevk edilmesi gerektiğini vurguladı. Raporda Karaciğer sirozu ve Hepatit B rahatsızlıkları nedeniyle Hilmioğlu'na bazı ilaçların verilemediğine dikkat çekildi.

Doktor raporunda Hilmioğlu'nun hastaneye sevk edilmesinin hayati önem taşıdığı belirtildi. Ergenekon hakimleri ise bugün açıkladıkları ara kararda raporu dikkate almadı.

Profesör Hilmioğlu'nun tutukluluk halinin devam etmesine hükmeden mahkeme, hastaneye sevk edilmesi konusunda ise bir değerlendirme yapmadı.

Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un sağlık durumu için hazırlanan Adli Tıp Raporu da mahkemeye ulaştı. Emekli Orgeneral Eruygur’un cezai ehliyetinin olmadığı tespit edildi.

Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi’nin uzmanları Eruygur için, travmaya bağlı “hafif bilişsel yetersizlik denilen akli arıza” teşhisi koydu. Raporda, suç işlediği iddia edilen tarihte Eruygur’un cezai ehliyetinin olduğunun belirtilmesi dikkat çekti.

haberinyeri