Sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettikleri anlaşılan kardeşlerden Ayla Arat'ın ölen ablasının başında 1 hafta bekledikten sonra yaşamını yitirdiği belirlendi.

Olay, bugün akşam saatlerinde Aksoy Mahallesi 1743 Sokak'ta meydana geldi. Apartman dairesinden kötü kokular gelmesi üzerine apartman sakinleri durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis daireye girdiğinde bankadan emekli İnci Arat ile ev hanımı kardeşi Ayla Arat'ın cesediyle karşılaştı. Sağlık ekipleri ve olay yeni inceleme ekiplerinin yaptığı kontrolde İnci Arat'ın 10 gün önce öldüğü kardeşi Ayla Arat'ın ise ablasının başında bekledikten sonra 3 gün önce yaşamını yitirdiği belirlendi. Yalnız yaşayan kardeşlerden İnce Arat'ın bir süre önce düşerek bacağını kırdığı ve yatalak olduğu öğrenildi. İki kardeşin cesedi savcının incelemesinin ardından durumun bildirilmesi üzerine gelen AKS 110 ekiplerinin çalışması sonrasında daireden çıkarıldı. Ölen kardeşlerin vücudunda herhangi bir yara ya da darp izine rastlanılmazken, iki kardeşin de sağlık sorunları nedeniyle öldükleri belirlendi.

Ölen kardeşlerin alt komşusu Aysel Yassıkaya, 'Çok iyi insanlardı, büyük olan bir süre önce bacağını kırmıştı. Komşularıyla çok konuşun insanlar değillerdi. Kapıyı bile korkarak açarlardı. Küçük olanı en son 1 hafta önce görmüştüm, çok üzgünüm' diye konuştu.

Kaynak: DHA