Gençlere tavsiyelerde bulunan Erdoğan, "Sizler Güneydoğu'nun o dağlarında, bu ülkeden kaçarak Kandil'in dağlarında bu millete ihanet eden o şebekenin Elhamdülillah içinde değilsiniz. Sizler kalemin silahtan üstün olduğuna inanan bir gençliksiniz. Sizler bilgisayarın tuşlarına basıyorsunuz. Silahların tetiğine değil. Sizin farkınız bu. Yüreği kendi devletine, halkına, kin, nefret, öfke ile dolu değil kalbi ülkesine ve milletine hizmet aşkı ile sevgisi ile kıpır olan gençlere, geleceğimizi emanet etmek istiyoruz" dedi.

 "ÖLDÜKTEN SONRA LANET İLE ANILMAKTA VAR, RAHMETLE ANILMAKTA VAR"

Erdoğan, "Asıl olan da işte budur. Milletin gönlünde yer etmektir. Duruşunuz, mücadeleniz ile bunu başarmadıysanız tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolmaya mahkum olursunuz. Milletin gönlünü kazanmak için çalışmış biri olarak, siz gençlere de aynısını tavsiye ediyorum. Kendinizi yetiştirin. Proje geliştirin, çalışın, kariyer yapın. Milletin gönlüne girmek daima önceliğiniz olsun. Hepimiz öleceğiz. Ölüm bizim için mukadder. Bundan kaçmak mümkün mü? Öldükten sonra lanet ile anılmakta var, rahmetle anılmakta var. Temenni ederim ki bizler rahmet ile anılanlardan olalım" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA'NIN ŞU KADAR, BU KADAR VERELİM ÇOK FAZLA BEN ŞAHSEN İLGİLENMİYORUM"

Avrupa'nın mültecilere vereceği ekonomik desteğe ilişkin Erdoğan, "Şu anda Avrupa'nın şu kadar, bu kadar verelim çok fazla ben şahsen ilgilenmiyorum. Verseler de vermeseler de bu para bizim bütçemize girmeyecek. Suriyeli kardeşlerimize gidecek. Ama ne yapıyorlar oyalıyorlar. Şu ana kadar bize BM Mülteciler Konseyi'nden gelen destek 450 milyon dolardır. Bizim yaptığımız faturalı harcama ise 26 milyar dolardır. Yani 1'e 20'nin üzerinde" diye konuştu.

"SİZLER KALEMİN SİLAHTAN ÜSTÜN OLDUĞUNA İNANAN BİR GENÇLİKSİNİZ"

Erdoğan, "Sizler Güneydoğu'nun o dağlarında, bu ülkeden kaçarak Kandil'in dağlarında bu millete ihanet eden o şebekenin Elhamdülillah içinde değilsiniz. Sizler silahını kalemi olarak kullanan, kalemin silahtan üstün olduğuna inanan bir gençliksiniz. Sizler bilgisayarın tuşlarına basıyorsunuz. Silahların tetiğine değil. Sizin farkınız bu. Bu tuşlar ile dünyada inşallah yeni bir gelecek inşa ediyorsunuz" ifadelerini kullandı. "SPORTMEN BİR GENÇLİK" Erdoğan, "Türkiye'deki spor tesisi sayısının artışına dikkat çeken Erdoğan, “Sporcu bir gençlik ama hepsinden öte sportmen bir gençlik" dedi.

"BİZİM DEDEMİZ FATİH KARADAN KADIRGALARI YÜRÜTTÜ. BİZ DE DENİZİN ALTINDAN HIZLI TRENİ YÜRÜTÜYORUZ"

Türkiye'deki yatırımların devam ettiğini belirten Erdoğan, "Olmaz denilen Marmaray'ı yaptık. Denizin altından. Bizim dedemiz Fatih karadan kadırgaları yürüttü. Biz de denizin altından hızlı treni yürütüyoruz. 3 yılda 130 milyon yolcu geçti. Şimdi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşallah 26 Ağustos'ta açacağız. Bağlantı yollarının ihalesi de yapıldı. İnşallah en geç 3 yıl içinde o yollar da bitecek. Bir taraftan gireceksiniz, Kınalı'dan Akyazı'ya kadar hiç durmadan bastırıp gideceksiniz. Sağa sola bak manzaralar doyumsuz. Şimdi bir de Avrasya Tüneli'ni inşallah bu yılın sonuna doğru bitirmenin gayreti içerisindeyiz" açıklamasında bulundu.

"SEVGİSİ İLE KIPIR OLAN GENÇLERE, GELECEĞİMİZİ EMANET ETMEK İSTİYORUZ"

Gençlere tavsiyelerde bulunan Erdoğan, "Yüreği kendi devletine, halkına, kin, nefret, öfke ile dolu değil kalbi ülkesine ve milletine hizmet aşkı ile sevgisi ile kıpır olan gençlere, geleceğimizi emanet etmek istiyoruz" diye konuştu.

"ALTINLARINIZ, GÜMÜŞLERİNİZ, BRONZLARINIZ BOL OLSUN"

Sporcu gençlere başarılar da dileyen Erdoğan, "Altınlarınız, gümüşleriniz, bronzlarınız bol olsun. Allah sağlığınızı daim etsin" dedi.

Kaynak: DHA