Beyoğlu Okmeydanı’ndaki eylemde bir kişi cemevinin önünde başından vuruldu. Kanlar içerisinde yere yığılan şahsa ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş sosyal medyada vurulan gencin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ancak daha sonra Alper Taş yaptığı açıklama ile vurulan gencin yoğun bakımda olduğunu duyurdu.

‘Liseli Dev Genç’ pankartı taşıyan ve polis tarafından başından gaz kapsülüyle vurularak hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem yapan gruba biber gazıyla müdahale eden polisle eylemciler arasında çatışma çıktı. Bölgedeki gerginlik devam ediyor.

Yaşanan müdahalede polisin havaya ateş açtığı görüldü. Cemevi yakında meydana gelen olaylar sırasında cemevinde de bir cenaze vardı. Törene katılan kalabalıktan "Bir kişi vuruldu" sesleri yükseldi. Bu sırada başından yaralanan bir kişinin kanlar içinde cemevi avlusunda  yatttığı görüldü.

Devrimci Liseliler'den yapılan açıklamaya göre vurulan kişinin, 30 yaşlarında olduğu cemevindeki cenazeye geldiği sırada akrebin içinden açılan ateşle öldürüldüğü belirtildi.

Halkın Hukuk Bürosu'nun resmi hesabından yapılan açıklamaya göre, vurulan gencin isminin Uğur Kurt olduğu açıklandı.

Odatv.com