Berkin Elvan için Okmeydanı’nda anma töreni düzenlenecek.

69 gün komada kaldıktan sonra geçtiğimiz yıl 11 Mart’ta hayatını kaybeden Berkin Elvan için Okmeydanı’nda anma töreni düzenlendi. Tören öncesi Berkin Elvan’ın posterleri binalara asıldı. Esnaf boykot uygulayarak bugün kepenkleri açmadı.

Berkin Elvan’ın vurulduğu yerde, bir masa üzerine karanfil ve ekmek konuldu. Halk Cephesi üyeleri sabah saatlerinde ise işyeri sahiplerine boykota uyulması konusunda anonslar yaptı.

Anma töreni öncesi yapılan çağrılarda ise şu mesaj yayınlandı:
“Berkin Elvan'ın vurulmasının ardından 1 yılı aşkın süre geçti. Onu vuranlar hala yargılanmadı. 'Polisimiz destan yazdı' diyenler, Berkin'in kanı üzerine saraylar inşa etti. Berkin'in şehit düştü gün boykota gidiyoruz. Tüm halkımızı; esnaf, işçi, sanatçı, memur, öğrenci 11 Mart'ta boykota davet ediyoruz.”

BERKİN ELVAN VURULDUĞU YERDE ANILDI

Aralarında Grup Yorum üyeleri, Efkan Şeşen, Hilmi Yarayıcı gibi sanatçılar ile tiyatrocuların bulunduğu Sanat Meclisi üyeleri'nin gelmesiyle anma programı saat 12.00 sıralarında başladı. İlk olarak Berkin Elvan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından mahalle arkadaşları, Berkin için yazdıkları şiiri okudular.

Grup Yorum üyeleri Berkin Elvan için besteledikleri 'Uyan Berkinim uyan' adlı türküyü ve 'Uğurlama' türküsünü kalabalık grup ile birlikte seslendirdiler.

Gerçek Gündem