KHK ile ihraç edilen 7 akademisyenin geri dönüş talebini rektörlük OHAL Komisyonu’na yönlendirdi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışırken KHK ile ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Savaş Karabulut ile beraber Prof. Dr. Hakan Ongan, Doç. Dr. Ahsen Deniz Morva Kablamacı, Dr. Erhan Keleşoğlu, Dr. Levent Dölek, Dr. Barkın Asal ve Dr. M. Cemil Ozansü ayrı ayrı İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne görevlerinin azline neden olan OHAL’in kalktığını gerekçe göstererek işlerini iade edilmelerini talep eden bir dilekçe verdi. Dilekçede görevinden azledilmelerinin OHAL kapsamında alınmış geçici tedbir niteliği olduğunu hatırlatan Karabulut, OHAL’in kalktığını hatırlatarak işlerine iade edilmelerini talep eden dilekçe verdi.  
İ.Ü. Rektörlüğü’nün dilekçelere verdiği yazılı yanıtta ise “29957 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname  gereğince oluşturulan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunca değerlendirilmesi gerektiğinden bahse konu dilekçenize herhangi bir işlem yapılamamıştır” denildi.

Karabulut’tan tepki

Karabulut rektörlüğün yanıtını eleştirerek, “Kurumsal kimliği yitirmiş bir üniversite ve aydın duruşu olmayan bir yönetici ve anlayışının vereceği bir cevap olamaz. İstibdat rejiminin ağzına bakmaktan ileriye gidemez. Akıl mantık almıyor. Kendileri isimlerimizi verip, OHAL kalktığı halde komisyon bilir diyorlar” dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1092729/OHAL_kalkti__komisyonu_kaldi.html