OHAL Komisyonu, 695 sayılı KHK ile ihraç edilen, morbeyin mağduru olduğu istinaf kararıyla ortaya çıkan ve yargılamanın sonunda beraat eden hekimi sadece ilk derece mahkemesinin ( ağır ceza mahkemesi) kararını görebildiği için yani yargılamanın sonraki aşamalarını göremediği için göreve iade başvurusunu reddetti.

695 sayılı KHK ile ihraç edilen bir hekim göreve iade için OHAL Komisyonuna başvurmuştur.  İhraç olan personelin dosyasında Bylcok kullanıcısı olduğuna dair kayıt bulunuyordu. Çünkü  ihraç edilen personel Kayseri Ağır Ceza'da Bylock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle yargılanmış ve 6 yıl hapis cezası almıştır.

İhraç edilen Hekim, morbeyin tuzağının açığa çıkarılmasıyla Bylock'a bulaştığı tespiti yapılmıştır ve Ankara Bölge Adliyesi 4. Ceza Dairesi, istinaf aşamasında beraat kararı almıştır.

OHAL inceleme komisyonu ihraç kararlılarının başvurularını değerlendirme aşamasında dosyalardaki ceza yargılamalarıyla ilgili, ilk derece mahkemesinin kararını görebiliyorken sonraki devam eden istinaf ve ilerisi aşamalarının kararlarını göremiyor.

Bu sebepten ötürü de OHAL inceleme komisyonu ihraç edilen hekimin iade başvurusuna red kararı vermiştir.

OHAL KOMİSYONUNUN RED KARARI


BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ GEREKÇELİ KARARI 

İŞTE MAHKEMENİN BERAAT KARARI

İzmirli gençler bu proje ile tarımda üçüncü kuşağı başlatacak İzmirli gençler bu proje ile tarımda üçüncü kuşağı başlatacak