Antalya’da 3 yıl önce gittikleri piknikte rakı içerken çektirdikleri fotoğrafları Facebook’ta paylaşan öğretmenler hakkında soruşturma açıldı! Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturmayı fotoğrafların bir gazetede “Lisede ahlaksızlık” başlığıyla haber yapması üzerine açtı.

Antalya Lisesi’nde değişik branşlarda görevli 11 öğretmen, 3 yıl önce bir yaz günü gittikleri piknikte birlikte rakı içtiler. O gün çektirdikleri fotoğrafları Facebook’ta paylaşan öğretmenler, bir gazetede “Lisede ahlaksızlık” başlığı altında fotoğraflarının yayınlandığını gördüklerinde şok oldular. Bu haber üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından haklarında soruşturma açıldığını öğrendiklerinde ise daha da büyük bir şaşkınlık yaşadılar.

Pikniğe gidip eğlenmek “ahlaksızlık”
DHA’nın haberine göre Antalya Lisesi’nde çalışan 11 öğretmen 3 yıl önce bir yaz döneminde aileleriyle birlikte “Topçam” mevkiine pikniğe gitti. Burada mangal yakıp, rakı içen öğretmenler, rakı kadehleriyle çektikleri fotoğrafları Facebook sayfalarında paylaştı.

Aradan 3 yıl geçtikten sonra, 22 Kasım 2012’de bir gazete öğretmenlerin bu fotoğraflarını “Lisede ahlaksızlık” başlığıyla haber yaptı. Bu haber üzerine Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenler hakkında soruşturma başlattı. Müdürlüğe bağlı müfettişler öğretmenlere “Piknik ne zaman yapıldı?”, “rakı içerken yanınızda öğrenciler de var mıydı?”, “pikniği okul yönetimi mi düzenledi?”, “okul yönetiminin bilgisi var mıydı?” gibi sorular sordu.

kupur.jpg

Eğitim-Sen: Öğretmenler hedef haline getirildi
Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, konuyla ilgili DHA’ya açıklamalarda bulundu. Sönmez, Antalya Lisesi’ndeki Eğitim-Sen üyelerinin “din karşıtı” olmakla ve başörtüsü düşmanlığıyla suçlandığını, öğrencilerle birlikte içki içmekle itham edildikleri ve hedef gösterildiklerini söyledi.

Öğretmenleri hedef gösteren gazetenin haberinin yalan ve iftirayla dolu olduğunu söyleyen Sönmez, haberi yapanlar hakkında hem tazminat hem de ceza davası açmaya hazırlandıklarını belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de tepki gösteren Sönmez, “Her iftirada öğretmenlerimiz sorguya çekiliyor. Öğretmenlerimiz, aileleri birlikte yaptığı pikniğin bile hesabını veriyor. Bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz ve öğretmenlerimizin rencide edilmesine karşıyız" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı soruşturma nedeniyle ifade veren öğretmenler ise pikniğe hafta sonu aileleriyle birlikte gittiklerini, ancak konunun öğrenciler varmış gibi haber yapıldığını ifade ettiler.

Felsefe öğretmenine “ateizm” soruşturması
Dün benzer bir haber de İstanbul’dan gelmişti. Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nde felsefe öğretmeni ve Eğitim Sen işyeri temsilcisi Adnan Marangoz hakkında, “çocuklarımıza tevhit inancımıza aykırı bilgiler vermek ve ateizm gibi konulardan bahsederek çocuklarımızın kafasını bulandırmak” suçlamasına dayanılarak soruşturma başlattı.

İstanbul Eğitim-Sen 2 No’lu Şube konuyla ilgili basın açıklamasında Ataşehir’de yaşanan olayın 4+4+4 sistemiyle yaşanacak olanlar hakkında ipucu verdiğini belirtti. Açıklamada felsefe dersinin içeriği gereği felsefi, bilimsel, sanatsal, gündelik ve dinsel bilgi konuları öğrencilere anlatıldığını hatırlatıldı ve “Sorgulamak, düşünmek bu dersin temel yöntemidir” denildi. Öğretmen Adnan Marangoz hakkında yapılan “tevhid inancımıza aykırı bilgiler…” şeklindeki suçlamanın kendisinin ise bir suç olduğu ifade edildi.

Aynı okulda daha önce Van depreminin ardında nakille gelen öğrenciler, “Ahmet Kaya dinledikleri” gerekçesiyle ayrımcılığa maruz kalmış ve okul değiştirmek zorunda bırakılmışlardı.

solhaber