Cumhuriyet/Ankara Bürosu- Okul günlerinde ders saatlerinde verilecek eğitimle ilgili olarak Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Sadece öğrenciler için değil, öğretmenler için de geçerli olan karma eğitim ilkesi çiğneniyor” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uluslararası Antalya Üniversitesi ile ildeki öğretmenlere üniversite bünyesinde hizmetiçi eğitim verilmesine ilişkin protokol imzaladı. Milli eğitim müdürlüğü, konferansa katılacak öğretmenler için bir liste hazırladı. 5 Aralık’ta 10.00 - 12.00 saatleri arasında üniversitenin konferans salonunda gerçekleşecek eğitime katılacak öğretmenlerin belirlendiği 80 kişilik listenin tamamının erkek öğretmenlerden oluştuğu öğrenildi.

6 Aralık’taki konferansınsa kadın öğretmenler için düzenlenmesini beklediklerini söyleyen Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Sönmez, düzenledikleri piknikte rakı içerken çekilmiş fotoğraflarını kendi Facebook adreslerinde paylaşan öğretmenler hakkında inceleme başlatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün karma eğitim ilkesine aykırı davrandığını ifade etti.

Nurettin Sönmez, eğitimin “cemaate yakın olduğunu” belirttiği üniversitede düzenlenmesiyle ilgili olarak da “Bunun tek amacı, yeni kurulmuş bu üniversitenin tanıtılmasıdır” diyerek tepkisini gösterdi.