ANKARA- Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkarak bu sabah Ankara'da bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri, Tandoğan'da buluştu.

Eğitim-Sen'in "Mesleğimize, Onurumuza, Geleceğimize Sahip Çıkmak İçin Tandoğan'dayız" sloganıyla düzenlediği eylem için Milli Eğitim Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yurt muhabiri Seda Bugari, eğitim emekçilerinin önünün Kızılay Meydanı girişinde polis barikatlarıyla kesildiğini söyledi

Bugari, polisin şu dakikalarda anonslar geçtiğini ve müdahale hazırlığında olduğunu bildirdi.

Eğitim emekçileri "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Gerici, ırkçı eğitime hayır" sloganlarıyla bekleyişlerini sürdürüyor.

BAŞBAKANLIK ÖNÜ KAPATILDI
Öte yandan eylem nedeniyle Başbakanlık binasının önü de polislerce kapatıldı.

MÜDAHALE BAŞLADI
Bekleyişin ardından polis üç koldan müdahaleye başladı. Pois, eğitim emekçilerine gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahale ediyor.

İKİ ÖĞRETMEN HASTANEYE KALDIRILDI
Polisin eğitim emekçilerini dağıtmak yoğun şekilde gaz bombası kullandığı belirtiliyor. 


Eğitim-Sen 1 Nolu Şube üyesi Aslı Akdemir başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle beyin travması geçirdi. Akdemir hastaneye kaldırıldı. 

AYAĞI KIRILDI
Edinilen bilgiye göre polis saldırısı sonucu yaralananlar Numune Hastanesi Acil bölümünde tedavi alınırken

Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Cebrail Bektaş'ın gaz kapsülünün atılmasıyla sol ayak bileği kırıldı. Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin'in ise göze doğrudan biber gazı ile tazyikli su sıkılması sonucu görme problemi yaşadığı bildirildi.

GÖZALTILAR VAR
Polis saldırısında 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

TOMA'LARA BELEDİYEDEN LOJİSTİK DESTEK
Polisin müdahalesinin devam ederken, Ankara Belediyesi'ne ait araçların suyu biten TOMA'lara su takviyesi yaptığı görüldü. Belediyeye ait araçların yolları kapattığı da gelen bilgiler arasında...

İKİNCİ MÜDAHALE
İlk müdahalenin ardından toplanan eğitim emekçilerine ikinci müdahale geldi.

YAKIN MESAFEDE NBİBER GAZI
Müdahale sırasında kameralara yansıyan görüntülerde, polisin bir göstericiyi gözaltına almak isterken darp ettiği ve yakın mesafeden biber gazı sıktığı görüldü. Yaşanan arbede sırasında bir polisin kaskı çıkarken, polislerin arasında kalan göstericinin montunun üzerinden çıktığı ve çevredekilerin müdahalesiyle gözaltına alınmadığı görüldü.