TEKİRDAĞ - Ömer Sural

Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu yönetimi tarafından başlatılan hem FETÖ'nün darbe girişimini unutmamak hem de Arakanlı Müslümanlara yapılan zulme dikkati çekmek amacıyla başlatılan kampanyaya öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Öğrenciler, bir haftalık kısa sürede 15 Temmuz logolu 200 adet bir lira topladı.

Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdullah Şenol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyayı "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma" etkinlikleri kapsamında başlattıklarını söyledi.

Öğrenciler tarafından toplanan paraları Diyanet Vakfı aracılığıyla Arakan'daki Müslümanlara göndereceklerini belirten Şenol, "Öğrencilerimizin getireceği bir liralar miktar olarak az olabilir ama manevi olarak çok büyük." diye konuştu.

Öğrencilerden yoğun ilgi

Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu'nda görev yapan matematik öğretmeni Ayşe Battal da öğrencilerin kampanyaya yoğun katılım sağladığını belirterek, "Bu etkinliği tüm okul kapsamında başlattık. Öğrenciler de yoğun katılım gösterdi hatta ellerinde 15 Temmuz logolu para bulunmayanlar bankadan, akrabalarından talep etmiş. Bu kampanya ile asıl amacımız imam hatipliler olarak Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize yardım etmek. Onlara bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek." ifadelerini kullandı.

İmam Hatipli öğrenci Zeynep Aktürk ise böyle bir kampanyanın başladığını duyduğunda çok mutlu olduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

"Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize yardım yapılacağını ilk duyduğumda çok mutlu oldum fakat elimde çok fazla 15 Temmuz logolu para yoktu. Bunun üzerine çevremdekilerle akrabalarımla temasa geçtim. Onlar da bu konuda destek oldu. Elimizden geldiğinde yardım toplamaya çalışıyoruz. Bize böyle bir hayıra vesile olma fırsatı verdikleri için de okul yönetimimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA