ÇANAKKALE - Fehmi Şenyiğit

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) 28 Şubat sürecinde tedrisat görevlisi yerine etkin Bünyamin Nami Tonka, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 28 Şubat sürecinde vatanını sevenlerin üniversitelerden atıldığını söyledi.

O çevrim teoloji fakültesi ve önder dil cambazı lisesi mezunlarının beraberinde dini ön plana meydan ve ulusal duruşu mevcut nice ferdin takibata uğradığını özetleyen Tonka, şöyleki konuştu:

'Gazeteciler geliyorlar ve diyorlar ki 'Bir sınıfta ibret yapılırken çekelim de yayınlayalım.' Ders anlatırken bap açıldı, dört başı mamur kameralar ve matbuat mensupları, evlatları başörtülü görüntüledi. Ertesi güneş basında bunlar çıkınca rektör benimle ilgilendiren soruşturma açtı. Tabii departman başkanı araştırma görevlisi doçent dost da şişman ortak sıkıntı ortamında bana geldi. 'Bana ki soruşturma açacak?' dedim. Dekan Bey'in ismini söyledi. 'Yürü gidiyoruz' dedim. Dekana, 'Siz ne hakla soruşturma açıyorsunuz?' dedim. Dekan Bey de 'Tamam Bünyamin Bey, ortak obje yapmayacağız' dedi lakin takiben ortak baktım ki soruşturmalar geldi. O çevrim ortamında rektör yardımcıları ve dekanlar da ellerinde kılıçlarıyla güya ikiz tarafı kesiyor. Ne derece milliyetperver, müslüman (dindar) bilimsel nitelikli personel var ise bunların hepsine haksızlık ettiler.'

Olaylar yüzünden emekliye boşanmak durumunda kaldığını tamlayan Tonka, 'Bin 128 akademisyenin imza toplaması, 28 Şubat'ın uzantısıdır ve hala bitmeme ediyor. Bunlarla ilgilendiren tedarik kabul etmek lazım. Bu mevzuda elan incitici peyda etmek gerekiyor' dedi.

Kaynak: AA