ŞANLIURFA - MEHMET FATİH ASLAN

Şanlıurfa'da 4 katlı ilkokulda görev yapan öğretmenler, öğrencilerinin camdan sarkarak düşme problemi yaşamaması için demirci ve boyacı ustası gibi çalışarak pencerelere parmaklık yaptı.

Karaköprü ilçesinin Karşıyaka Mahallesi'ndeki Ali Baba İlkokulu'nun yönetici ve öğretmenleri, pencerelerden sarkan öğrencilere karşı güvenlik önlemi almak için girişimde bulundu.

Pencerelere korkuluk yapılması için yaklaşık 3 bin lira maliyet çıkarılması üzerine öğretmenler, gönüllü olarak bunu kendileri yapmaya karar verdi. Aldıkları demirleri pencere boyuna göre bir demirci ustası gibi özenle keserek parmaklık haline getiren öğretmenler, daha sonra bunları boyayarak monte etti.

Sınıfların zeminine de parke döşeyen fedakar öğretmenler, öğrencilerinin güvenli bir eğitim ortamına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor.

"Eğitim fedakarlık ister"

Okul Müdürü Orhan Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda eğitimin kalitesini artırmanın yanı sıra binanın fiziki şartlarını iyileştirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

"Eğitim fedakarlık ister" ilkesiyle öğretmenler ile okulun ihtiyaçlarını giderdiklerini anlatan Baysan, "Okulumuz 4 katlı bir bina olduğu için öğrencilerimiz pencerelerden aşağı sarkıyordu. Bu önemli bir risk oluşturuyordu." dedi.

Öğrencilerin güvenliğini sağlamak için pencerelere korkuluk yapılmasının gündeme geldiğini belirten Baysan, yaptıkları piyasa araştırmalarında yaklaşık 3 bin lira maliyet çıkarıldığını ifade etti.

Baysan, maliyetin yüksek çıkması nedeniyle korkulukları imkanlarıyla yapmaya karar verdiklerini ifade ederek, "Demiri aldık. Öğretmenlerimiz bu demiri hem kendileri kesti hem boyadı hem de pencerelere monte etti. Böylece 3 bin lira maliyeti olan bu işi kendi imkanlarımızla 800 liraya tamamladık ve öğrencilerimizin güvenliğini sağlamış olduk." diye konuştu.

Öğretmenlerin çabasıyla sınıfların zeminine ahşap parke de döşediklerini kaydeden Baysan, bu tür çalışmalara imkanları dahilinde devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA