YOZGAT

Yozgat'ta ortaokul öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral vermek amacıyla mektup gönderdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülen "Okul Destek Projesi" kapsamında 80 ortaokul öğrencisi, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğin yanında olduklarını hissettirmek ve moral vermek amacıyla Afrin'deki askerlere mektup yazdı. Öğrenciler, yazdıkları mektuplarına Türk bayrağı, çiçek ve zeytin dalı taşıyan güvercin resmi de çizdi.

"Mektubumun içinizi ısıtmasını dilerim"

Öğrencilerden Beyza Nur Bozdağ, Mehmetçiğe moral vermek amacıyla mektup yazdıklarını belirterek, "Onlar bizim ülkemizi koruyorlar. Onlara çok teşekkür ederiz. Gönderdiğimiz bu mektupları okuyunca sevinirler çok duygulanırlar onlar bizim kahramanlarımız. Onlara tekrar teşekkür ederim." dedi.

Beyza Nur Bozdağ mektubunda da "Abilerim, sizler bizim için savaşıyorsunuz, biz ise burada çok rahatız. Siz bizim gibi rahat değilsiniz. Size çok teşekkür ederiz. Şu anda ben bu mektubu soğuk bir havada yazıyorum. Eminim orası da soğuktur ama benim bu mektubumun sizlerin içinizi ısıtmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

"Canım ağabeyime"

Öğrencilerden Şemsinur Şevval İbiş de "Canım ağabeyime" diye başladığı mektubunda şu satırlara yer verdi:

"Allah'tan sizlere kolaylık, sevdiklerinize çabuk kavuşmanızı dilerim. Canım abim, belki beni tanımıyor olabilirsiniz. Şu anda sizi ben abim olarak görüyorum. Biz burada sizlerin sayesinde iyi bir şekilde yaşıyor, yataklarımıza huzurlu bir şekilde giriyoruz. Allah, sizlerin yanında olsun, her zaman dilerim ki bugünden sonra sizleri ailenizden ayırmasın. Belki şu an büyük bir savaşın içerisindesiniz. Sırf biz rahat bir şekilde yaşam sürelim diye oralardasınız. Belki biriniz evli, belki biriniz nişanlı, belki aranızda birinizin çocuğu var. Benim Allah'tan duam, ailenizin yanına çabuk kavuşmanız ve güçlü kuvvetli bir şekilde vatanımıza geri dönmenizdir. Allah yardımcınız olsun."

Kaynak: AA