Tek evladını kaybetmenin acısını yaşayan baba Haluk Cazgır, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp, 'Oğlum cennete gitti' dedi. Baba Cazgır, tören sonunda asker selamıyla evladını uğurladı. Irak'ın kuzeyinde terör örgütü IŞİD'in Peşmerge güçlerine attığı roketatar mermilerinden bazılarının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi sonucu şehit olan Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır'ın cenazesi, Şırnak Jandarma Komutanlığı'ndaki tören sonrası askeri uçakla İzmir 2. Ana Üst Komutanlığı'na getirildi. Burada, Tabutu askeri cenaze aracına konulan şehit Üsteğmen Cazgır, son kez evinin bulunduğu sokağa getirildi. Burada yüzlerce kişi dua ederken, şehidin yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Eşini daha önce trafik kazasında kaybeden ve tek evladının da şehit olmasıyla büyük üzüntü yaşayan baba Haluk Cazgır, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Oğlunun tabutuna dokunan acılı baba, “Oğlum cennete gitti' diyerek gözyaşı döktü.

DEVRE ARKADAŞI GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Sokakta toplanan kalabalık teröre lanet yağdırdı, şehit Üsteğmen Cazgır'ın askeri üniformalı devre arkadaşı gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra şehidin cenazesinin bulunduğu konvoy, Karşıyaka Çarşısı'ndan geçip, cenaze töreninin yapılacağı Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ne getirildi.

TABUTUNA KARŞIYAKA TAKIMININ ATKISI KONULDU
Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine kısa bir süreliğine, tutkunu olduğu Karşıyaka'nın atkısı konuldu, daha sonra atkı kaldırıldı. Cenaze törenine, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, bazı İzmir milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, askerler, şehidin babası Haluk Cazgır, yakınları ve Karşıyaka taraflarıyla, yüzlerce İzmirli katıldı. Camine, önce eceliyle vefat eden İsmail Hakkı Göcük'ün cenaze namazı kılındı. Ardından da İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, şehidin cenaze namazını kıldırdı. Helalliklik alınıp duaların edilmesinin ardından, şehidin tabutu “Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı eşliğinde top arabasına konuldu. Protokol selamlamasında, acılı baba oğlunu asker selamıyla uğurladı. Şehit Üsteğmen Cazgır, Kadifekale Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

CAMİDE BOMBA ARAMASI
Cenaze töreni öncesinde cami ve çevresinde polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Özel eğitimli bomba dedektörü köpeği ile çelenkler ve caminin çevresinde arama yapıldı. Şüpheli herhangi bir şeye rastlanmadı.

Kaynak: DHA