İSTANBUL - Hilal Uştuk

Ödüllü genç piyanist Güneş Yakartepe'nin, 15 Temmuz bestelerinin yer aldığı, "15 Temmuz ve Şehitlerimiz Temalı Besteler" kitabı müzikseverlerle buluştu.

Müziğe 9 yaşında başlayan Yakartepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk musikisini piyanoyla üst noktaya taşımak istediğini belirterek, "Çünkü bunu piyanoyla icra edenlerin sayısı çok az. Ben bayrağı onlardan devralıp daha ileriye, daha üst noktaya taşımak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz’u çok derinden ve olayın içinde yaşadım"

Yakartepe, 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasında yaşananların kendisi için ilham kaynağı olduğunu aktararak, "Çok derinden ve olayın içinde yaşadım ben 15 Temmuz’u. Eve geldim Boğaz Köprüsü'nü kapatmışlar. Biz zannettik ki bir ihbar var ve arama yapılacak. Ondan tanklar var. Ciddi bir ihbar zannettik ama daha sonra Başbakanımız Binali Yıldırım açıklama yaptığında bunun öyle bir şey olmadığını, bir darbe girişimi olduğunu öğrendik." diye konuştu.

Olayı öğrendikten sonra, ailece yaşadığı ilçedeki Güngören Meydanı'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından ise havaalanına gittiklerini dile getiren 20 yaşındaki sanatçı, "Cumhurbaşkanımız açıklama yapınca biz biraz sakinleştik. Hem hepimize kuvvet verdi hem de bir inanç doğurdu." değerlendirmesinde bulundu.

Güneş Yakartepe, şahit olduğu olayların ardından vatan, bayrak, millet, devlet ve birlik temalı 40 şiir yazdığını ve bu şiirlere beste yaptığını kaydetti.

"Arif Nihat Asya'nın 'Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor' şiirine beste yaptım"

İki yeni bestesi daha olduğunu sözlerine ekleyen Yakartepe, şu bilgileri verdi:

"15 Temmuz'dan sonra külliyede Cumhurbaşkanımız gazi ve şehit yakınlarına bir oturum düzenlemiş ve onları buluşturmuştu. (Cumhurbaşkanı) Arif Nihat Asya'nın 'Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor' şiirini, Başbakanımız da Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' şiirini okumuştu. Bunları çok beğendim tabii. Hatta o zaman FETÖ darbeyi internetten yapmaya çalışıyordu. İnternete erişim kısıtlanmıştı ve Youtube'a zor giriliyordu. Cumhurbaşkanımızın okuduğu şiiri çok farklı bir siteden buldum ve çok etkilendim. Defalarca dinledim ama bunu bestelemek bana zor gelmişti o zaman. Çünkü Arif Nihat Asya çok büyük bir şair ve aruz ölçüsünü çok güzel, çok serbest kullanıyor. Onun sözlerini de dinledim. En son onun şiirini besteledim. (Ayrıca) 'Haydi Türkiye Bir Olalım' adlı şiirimi yazdım ve beste yaptım."

Kaynak: AA