Petek Dinçöz, kendisine ücret ödemediği için 12 milyon TL tazminata mahkum ettirdiği yapım şirketi hakkında 188 bin lira tutan avukat ücretini vermediği gerekçesiyle icra başlattı

Petek Dinçöz ile yapım şirketi arasında 2008'de, bir TV kanalındaki program için sunuculuk sözleşmesi yapıldı. Yapım şirketi, 2009-2010 dönemine ilişkin sunucu Dinçöz'e ücretini ödemedi. Sunuculuk ücretinin diğer masrafları da cebinden karşılayan Dinçöz, sözleşmeyi feshettiğini bildirdi.

FAİZİYLE BİRLİKTE İSTİYOR
Yapımcı şirket, icra takibine itiraz etti. Davalıya ait gayrimenkuller ve araçlar üzerine de tedbir kararı konulmasını isteyen Dinçöz, şirketin ayrıca borcunu inkâr ettiği için yüzde 40 icra inkâr tazminatına mahkûm edilmesini talep etti. Bilirkişi raporunda Dinçöz'ün sözleşmeyi haklı yere feshettiği ve 1 yıl için 7 milyon 673 bin lira alacaklı olduğunu belirtti. Mahkeme hesaplamanın ardından Dinçöz'ün toplam 3 milyon 14 bin lira alacaklı olduğunu bildirdi. Dinçöz bu kararı temyiz etti. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını Dinçöz'ün lehine bozdu. Yargıtay'ın bozma ilamı, yerel mahkemeye gönderildi. Yerel mahkeme, bu kez, davalı yapım şirketinin toplam 12 milyon lirayı Petek Dinçöz'e ödemesine karar verdi. Mahkeme, ünlü mankenin avukatına ise avukatlık ücreti olarak 188 bin TL ödenmesine de hükmetmişti. Fakat Yapım Şirketi avukatın vekalet ücretini de ödemedi. Geçtiğimiz günlerde bu ücret için icra takibi başlatıldı. Dinçöz'ün avukatı 188 bin lira olan vekalet ücretinin faiziyle ödenmesini istedi.


http://www.sabah.com.tr/yasam/2015/11/01/odenmeyen-avukat-parasini-da-istiyor