ANKARA

Ankara Sanayi Odası (ASO), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Ankara Ticaret Borsası (ATB), Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile Makina Mühendisleri Odası (MMO), İstanbul'daki terör saldırısını lanetledi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok cepheden saldırı altında olduğunu belirtti.

Özdebir, "Bu saldırıları püskürtmek için milletçe birliğimizi korumak, görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Çünkü tehlike büyüktür. Bu birlik tablosu, teröristlere karşı mücadelede en temel güvencedir ve ne pahasına olursa olsun korunmalıdır. Bu alçak saldırıyı yapanların kökünü kazımaya bu millet muktedirdir." ifadelerini kullandı.

TÜRMOB Genel Başkanı Prof. Dr. Cemal Yükselen, terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, "Terörün birlikteliğimizi, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Terör saldırısını lanetleyen Yükselen, saldırıda hayatını kaybedenlere ve şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz da saldırıdaki kayıplar dolayısıyla derin üzüntü içinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu terörist eylemlerin hedefine ulaşamayacağı gerçeği ortada dururken, hain saldırılardan medet umanları, bunlara yardım ve destek verenleri bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki bu gibi alçakça saldırılar ülkemizi yolundan asla ve asla çeviremeyecektir. ATB camiası olarak, menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

"Kararlı mücadeleyi destekliyoruz"

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın da saldırıya ilişkin, "Terör nereden ve nasıl gelirse gelsin insanlık suçudur. İnsanlık suçu işleyenler er veya geç cezasını çekecektir. Devletimiz ve milletimiz birlikte terörün üstesinden gelecek güçtedir. Hükümetimizin ve devletimizin teröre karşı milli duruşunu ve verilen kararlı mücadeleyi destekliyoruz. İnsanın ve insanlığın en büyük görevi insanı yaşatmaktır." ifadelerini kullandı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, bir kez daha terörün, toplumun huzur ve kardeşlik duygularını hedef aldığına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Artık toplum olarak tüm farklılıklarımızı ve ideolojilerimizi bırakıp, terörün yaratmak istediği şiddet iklimine karşı 'ortak akılla, bir ortak duruş' sergilemeliyiz. Terör nereden gelirse gelsin, insanlık dışıdır ve güçlü bir şekilde lanetlenmelidir. İçinden geçtiğimiz zor ve çetin dönemlerde, iş dünyası olarak her zamankinden daha fazla ülkemize güveniyoruz ve büyük bir kararlılıkla, hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Toplumsal duyarlılığımızı en üst düzeyde tutarak, birlik ve beraberliğimizi geliştirip, kenetlenmiş bir şekilde ülkemize yönelen şiddet sarmalını atlatacağımıza inanıyoruz. Türkiye’nin başı sağ olsun."

"Hesaplar boşa çıkacak"

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, Türkiye'nin terör belasından bir an önce kurtulmasını istediklerini vurgulayarak, "Devletimizin ve milletimizin sarsılmaz iradesi iç ve dış güçlerin ülkemiz üzerindeki hesaplarını boşa çıkaracaktır. Bu derin acıları yaşayan milletimiz, devletimizin kararlılığıyla terör belasını da mutlaka bertaraf edecektir. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

MMO Başkanı Ali Ekber Çakar da Türkiye'yi kaosa, korku ve savaş atmosferine sokmak isteyen terörü, kimden ve nereden gelirse gelsin lanetleyip, kınadı. Çakar, "Patlayan bombalar ve katliamlar ülkemizin kaderi olmamalıdır." görüşünü paylaştı.

Muhabir:Göksel Yıldırım

Kaynak: AA