Zonguldak merkeze bağlı Gelik Beldesi’nde özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen göçükte evli ve iki çocuk babası 32 yaşındaki Selçuk Yılmaz mahsur kaldı. Madenciyi kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken Yılmaz’ın arkadaşları ocağın ağzında dualar ederek iyi bir haber bekliyor. Zonguldak bir kez daha göçük acısı yaşıyor. Acının adresi merkeze bağlı Gelik Beldesi. Esenler Mahallesi’nde özel bir şirkete ait maden ocağı önceki gece saat 21.00 sıralarında önce büyük bir gürültü sonra feryatlarla sarsıldı. Ocak girişinden 150 metre ileride tavan henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Tavanın altında çalışan Selçuk Yılmaz üstüne yağan taş ve topraklardan kaçamadı.

Arkadaşları hemen yanına ulaşmaya çalıştı iki çocuk babası Yılmaz’ın. Ama tehlike sürüyordu, yeni göçük olabilirdi. Yine de kendi imkânlarıyla kurtarmak için çabaladılar bir süre arkadaşlarını. Hiç olmazsa iyi olduğunu duymak için, moral verebilmek için ayrılmadılar göçük bölgesinden.

 

Kurtarma çalışması başlatıldı

Dört yıllık maden işçisi Yılmaz’ı kurtarmak için kısa süre sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu Talihsiye (Kurtarma) ekibi gelip, kurtarma çalışması başlattı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi de maden ocağına gelerek çalışmalara destek verdi. Geçen saatlere rağmen Yılmaz’a ulaşılamazken arkadaşları ise ocağın ağzında dualar ederek umutlu bir haber bekliyor.

Göçük altındaki madencinin yakınları ise olayı duyunca ocağın önüne gelerek ekiplerden bilgi almaya çalıştı.