Beyaz Saray'dan meydana getirilen açıklamaya gereğince Başkan Obama'nın imzaladığı "başkanlık emri"ne gereğince yaptırımlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaklaşan çevresinin ve birtakım Rus mutluluk firmalarının ABD'de iş yapmasını ve ABD'li kuruluşların mezkur insan ve kurumlarla iş yapmasını yasaklıyor.

Mart 2014'te Rusya'nın, Ukrayna'ya ilgili Kırım'ı işgalinden sonradan Amerika çeşidinden uygulamaya konulmuş olan yaptırımların Obama çeşidinden 1 sene henüz uzatılması, Washington yönetiminde Moskova'nın Ukrayna politikasına bağlı rahatsızlığın bitmeme etmiş olduğu anlamına geliyor.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, Rusya'nın Ukrayna'daki eylemleri "ABD'nin millî güvenliğine tehdit" alegori nitelendirildi ve "Bu yaptırımların kaldırılması, 'sözde' Minsk sulh anlaşmalarının gerekliliklerinin namına getirilmesine bağlıdır" denildi.

2015 yılı başlangıcında imzalanan bu anlaşmalara gereğince Rusya'nın, Ukrayna hükümetinin (belli bölgelerdeki isyancılara karşı) son güvenliğini sağlamasına asistan olması ve domestik seçimlerin gerçekleştirilmesi kadar ahkâm bulunuyordu. Ancak Washington yönetimi, Moskova'nın isyancıları maddesel alegori ve tabanca temini ile desteklemeye bitmeme ettiğini savunuyor.

Kaynak: HABER7.COM