Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 5 Mayıs'ta yapacağı ABD ziyareti sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile görüşme talebinde bulunduğu ve bu talebin kabul edildiği öne sürüldü.

5 Mayıs’ta resmi temaslarda bulunmak üzere Washington’a gitmesi planlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, ABD Başkanı Barack Obama’dan ikili görüşme için talepte bulunduğu ve bu talebinin yüksek ihtimalle kabul gördüğü belirtildi.

Diken’den Amberin Zaman'ın ulaştığı kaynaklara göre ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile de bir görüşme yapacak olan Davutoğlu’nun, Obama ile Beyaz Saray’daki Oval Ofisi’nde biraraya gelebileceği belirtildi.

Kaynaklar ayrıca ABD yönetiminin, Obama ve Davutoğlu’nun yürütmenin başı olması sebebiyle bu görüşmenin, teamüller dahilinde gerçekleşeceği yönünde değerlendirme yaptığını da bildirdi.

Twitter fenomeni Fuat Avni daha önce yazdığı bir iddiada Davutoğlu'nun ABD'de Obama ile görüşmek istediğini dile getirmişti.

Fuat Avni, "Davutoğlu, ABD seyahati ayarlayıp Obama ile görüşmek için harekete geçti." dedi ve Saray'ın bu haber üzerine öfkelendiğini öne sürdü.

Aktif Haber