İzmir'in Ödemiş İlçesi baro temsilcisi Avukat Erdem Boyacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a 'Hakaret' ettiği iddiasıyla hakkında 1- 4 yıl hapis cezası istemiyle açılan davada hakim önüne çıktı.

Duruşmaya İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ile eski Baro Başkanı Av. Ercan Demir, baro yönetim kurulu üyeleri ile 100'e yakın avukat ile sivil toplum örgütü üyeleri destek verdi.

İddiaya göre Avukat Erdem Boyacı, sosyal paylaşım sitesindeki bir paylaşımı sebebiyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu'ndan bir vatandaşın BİMER'e yaptığı şikayet üzerine hakkında soruşturma başlatıldı. Bakanlıktan gerekli izinlerin alınmasından sonra Cumhuriyet Savcısı iddianame hazırladı.

Savcı hazırladığı iddianamede “Cumhurbaşkanı'nın elinde alkollü içki bardağı olduğu, alkollü içki kullandığı kanısı uyandıracak şekilde montajlanmış olan resmi paylaşarak Sayın Cumhurbaşkanı hakkında toplumun sahip olduğu düşüncesi duygu ve değer yargılarını sarsmaya yönelik fiil izafe ettiği, onur şeref ve saygınlığını ihlal ettiği"ni belirtti. Savcı, bu nedenle Boyacı'nın yargılanması için Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Bugün Ödemiş 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, tutuksuz yargılanan Avukat Erdem Boyacı katıldı. Boyacı'ya İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyeleri ile eski Baro Başkanı Ercan Demir, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 100'e yakın avukat ile sivil toplum örgütleri destek verip, duruşmayı izledi.

Davaya bakacak olan hakimin izinli olduğu duruşmaya 4. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi baktı. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yönetim kurulu adına davaya müdafi olmak için talepte bulundu. Hakim, talebin gelecek duruşmada değerlendirilmesine ve sanığın ifadesinin asıl davaya bakan mahkemenin hakimi tarafından alınması için duruşmayı 27 Ekim'e erteledi.



Kaynak: Haber Kaynağı