Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Nusaybin'deki terör operasyonunda şehit olan Uzman Onbaşı Sedat Sağır'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Çelik, baba Mehmet Sağır ve diğer aile bireyleriyle görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin birlik ve beraberliğine canlarıyla destek veren tüm şehit ailelerine minnettar olduklarını bildirdi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliği için herkesin elinden gelen gayreti gösterdiğini vurgulayan Çelik, ülkenin bu kötü günlerin üstesinde gelebilecek kabiliyette olduğunu ifade etti.

"80 milyon insan şu anda olduğu gibi terörün üstesinden gelecek"

Diyarbakır Tanışık köyünde 12 Mayıs'ta 16 kişinin öldüğü 23 kişinin yaralandığı terör saldırısında 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluştuğuna dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Bu hain ve şer odaklarının piyonu olan örgüt, askerimizi polisimizi şehit ediyor. İbretliktir medya bunu gerektiği kadar gündeme getirmiyor, ele almıyor. Başka olayları nasıl abarttıklarını hepimiz biliyoruz. Orada, 16 Kürt kardeşimizi çocuğuyla yaşlısıyla büyüğüyle 15 tonluk bombalarla şehit ettiler. Aslında o çukurun kapatılmaması, ibret olarak bu milletin gidip onu görmesi gerekiyor. Böyle bir vahşeti yapan örgütün bu milletin hakkıyla hukukuyla alakası yok. 

Bu milletin öteden beri zehir zemberek düşmanıdır, Allah'ın izniyle bunların hakkından geleceğiz. Her gün bir şekilde maskeleri düşüyor, gerçek kimlikleri ortaya çıktı. Milletimizin üzerine düşmanca gelmeye devam ediyorlar ama gerekli cevabı da alıyorlar, alacaklar. Tarihte destan yazmış bu millet yine bütün unsurlarıyla 80 milyon insan şu anda olduğu gibi terörün üstesinden gelecek."

Kaynak: AA