İki küçük kızıda bir yıl arayla eşi tarafından öldürülen anne E.T. savcıya eşinin tutuklanması halinde ortada kalacaklarını söyleyerek “Biz ne yapacağız” dedi.

İstanbul Esenyurt’ta 6 aylık kız bebeği Aslıhan ile 6.5 aylık kız bebeği Beyza, eşi tarafından öldürülen anne, geride kalan 3 çocuğuyla birlikte kadın sığınma evine yerleştirildi. Kucağında Aslıhan’ın erkek ikizi olduğu halde savcılığa getirilerek ifadesi alınan anne, kocasının tutuklanmasını istemediğini belirterek, “Beni de dövüyordu. Geçtiğimiz günlerde kafama pense ile vurdu. Ölen Aslıhan’ın ikizi Hamza’nın da göğsüne vurdu. Ama onu tutuklamayın. O tutuklanırsa biz ne yapacağız? Ortada kalacağız” dedi.

Anne E.T., dün sabah polis ve sosyal hizmetler müdürlüğü görevlileri tarafından evinden alınarak Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na götürüldü. Aslıhan’ın ikizi Hamza ve diğer iki çocuğuyla adliyeye götürülen annenin savcılık ifadesini aldı. Ardından anne, çocuklarıyla kadın sığınma evine yerleştirildi.
E.T.savcılığa verdiği ifadesinde, “Eşim beni ve diğer çocuklarımı da dövüyordu. Kafama pense ile vurdu. Son ölen çocuğumuz cuma günü ağlıyordu. Bir anda tokat atmaya vurmaya başladı. Daha sonra kanepeye fırlattı. Yere düştü. Onu aldım. Altını temizledim, emzirdim. Cumartesi sabahı eşim evden çıktı. Kızımın altını tekrar temizledim. Ancak morarmaya başladı. Nefes almakta güçlük çekiyordu. Hastaneye götürünce de hayatını kaybetti” dedi. Anne, “Geçen hafta da ağlıyor diye ölen kızımın ikizi olan Hamza’nın göğsüne yumruk attı. Nefesi kesilen Hamza’yı zor yetiştirdim hastaneye. Hatta ölen diğer kızımı da dövüyordu” diye konuştu.

YATIP UYUMUŞ

C.T.’nin bebeği Aslıhan’ı yere fırlattıktan sonra yatıp uyuduğu ortaya çıktı. Saat 03.30 sıralarında 6 aylık Aslıhan bebek ağlamaya başladı. Anne E.T. bebeği susturamadı. Sinilenen C.T., bebeği beşiğinde dövdü. Bebeği susmaması üzerine de beşiğinden alıp yere fırlattı. Bebek artık ağlamıyordu. Anne, Aslıhan’ı beşiğine koydu. Baba yatağına yatarken anne de uykuya daldı. Ertesi gün hastaneye götürdüler ancak kurtarılamadı. “Kasten adam öldürmek” suçundan tutuklanan babanın ‘yaralama’ suçundan poliste kaydı olduğu öğrenildi.


HaberTürk