Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik "Atmaca-7 Operasyonu"nda sona gelindi.

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'lı teröristlere yönelik Nusaybin'de 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonun tamamlanmasına sayılı günler kaldı.

Müşterek operasyonda bugüne kadar 496 terörist etkisiz hale getirildi, 471 barikat kaldırıldı, 46 çukur kapatıldı, teröristlerce tuzaklanan bin 137 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Operasyonun büyük oranda tamamlandığı ilçede Kışla, Zeynelabidin, Yenişehir ve Dicle mahalleleri teröristlerden temizlendi.

Terör örgütü PKK'nın ağır darbe aldığı operasyon kapsamında yapılan kontrollerde teröristlere ait ilaç ve gıda depoları, el yapımı patlayıcı imalathaneleri ile çok sayıda tünel imha ediliyor.

Teröristlere "teslim olun" çağrısı

İlçede güvenlik güçlerinin daha hızlı ilerlemeleri yönündeki en büyük engeli, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcılar oluşturuyor.

Ekipler, girdikleri binayı teröristlerden temizleyip kontrolü sağladıktan sonra başka binaya geçerek çemberi daraltıyor ve teslim olmaları yönünde terör örgütü mensuplarına sık sık çağrıda bulunuyor.

Zırhlı araçlardan, "Ölümü değil, yaşamayı seçin. Bu ölümler kimin işine yarıyor, iyi düşünün. Teslim olun. Canınız devletin güvencesindedir, korkmayın." şeklinde anonslar yapılıyor.

Kaynak: AA