Mardin'in Nusaybin ilçesinde, teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların bertaraf edilmesi ve kamu düzeninin yeniden tesisine yönelik 14 Mart'ta başlatılan operasyon sürüyor.

TSK ve emniyet unsurları, "Atmaca-7" adı verilen operasyon kapsamında bugüne kadar 350'ye yakın teröristi etkisiz hale getirdi. 800'den fazla el yapımı patlayıcıyı imha eden, 300'den fazla barikatı kaldıran güvenlik güçleri, 25 çukuru da kapattı.

Operasyon kapsamında ilerleyişlerini sürdüren güvenlik güçleri, alınan arama kararları kapsamında özellikle teröristlerce kullanıldığı tespit edilen evlerde arama tarama faaliyeti gerçekleştiriyor. TSK ve emniyet unsurları, Zeynelabidin Mahallesi'ndeki aramalar sırasında teröristlerce el yapımı patlayıcı imalatında kullanılan bir evi ortaya çıkardı.

500 kilogram patlayıcı bulunan imalathane imha edildi

Evin bahçesinde tuzaklanan patlayıcıları imha eden güvenlik güçleri, kontrollü şekilde eve girdi. Yapılan aramaların ardından aralarında amonyum nitrat ve tüpün de bulunduğu patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Söz konusu malzemelerin, üzerinde Mardin Büyükşehir Belediyesi yazan büyük poşetlerde saklandığı tespit edildi.

Bomba imha ekiplerinin kontrolünün ardından içinde yaklaşık 500 kilogram patlayıcı bulunan, teröristlerin el yapımı patlayıcı imalathanesi, güvenlik güçlerince imha edildi.

Kaynak: AA